İnsan / Toplum / Devlet

5 Ağustos 2025
Harika Yayınları
9786259682006

2025 78. kitabı
Basiret bilim değildir. Bilimin eksik olduğu yerde onun yerinin tutan şeydir. Aristo . Abdurrahman Yücel , 'insan, toplum, devlet üçgeninde Kafiye'yi yazmış. Denemelerini bu kitapta toplayan yazarımız kitabının yapısı ile dikkat çekiyor. Önemli noktaları akılda kalması için sayfaların besina eklemiş. . Kanaatkâr insan sürekli, "Daha fazlası!" diyerek stres helezonlarına salmaz kendini. Böyle temiz ruhlar başkalarının elde ettiği kazanımlar karşısında haset duygusuna kapılıp, "Neden ben değil de, o!" demezler. Aksine başkalarının nasiplerine saygı duyup kendi nasipleri gibi sevinirler. #asılzenginlik . Altını çizmelik o kadar çok bilgi içinde boğulmadan kitabı bir cirpida okuyup insanlığın ulaşması gereken seviye ve yaşaması, ömrünü sürdürmesi anlamlandırıyorsunuz. . Dijital canavar toplumdaki mahremiyet algısını yerle bir edebilme gücüne de sahip. Bu tehlikeli durum mahremiyet sınırlarının iç içe geçmesine sebep olup, özel hayatın tüm değer yargılarını alt üst ediyor. Böylelikle bireyler en mahrem hallerini teşhir sahnesine döküp ahlaki çöküşün kapısını aralıyor. #dijitalcanavar . Her denemenin başındaki tanınmış kişilerin sozleri ile başlayan kelimeler okuyanın hafızasına kazanıyor. . Mazinin değerleri ile bağını koparmış bir eğitim sistemi, kimlik inşasında başarısız olmaya mahkûmdur. Tarih ve medeniyet şuurunun insanda inkişaf etmesi, yalnızca bilgi aktarımı yoluyla değil, aynı zamanda etik saygı ve sorumluluk duyguları ile bütünleştirilmiş bir eğitim süreci ile mümkün olabilir. #eğitimüzerine . Sokrates, Konfüçyüs, Farabi ve Mevlana' nın kafiyeleri ile kitabımız son buluyor. . Gece, gündüzün aydınlığında ayan beyan görünen her şeyi, çirkin olsun güzel olsun, bir esrar perdesi ile örter. Karanlık, kusurları gizler, ayıpları setreder ve böylece gözleri rahatsız edici
2025 159. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2025 02:58
Herkese Merhaba Bugün sizlere Abdurrahman Tuncel kaleminden Kafiye kitabının yorumu ile geldim Eylül ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 144 sayfalık bir kitap🩵 ​Sadece okumakla kalmayıp, üzerine düşünmeye de davet eden bir kitapla geldim: Abdurrahman Tunçel'den "Kafiye". ​•Bu kitap, kapağındaki insan, toplum, devlet üçlüsünün birbiriyle nasıl bir "kafiye" oluşturduğunu inceliyor. Yazarın da dediği gibi, bu üç kavram o kadar iç içe ki, birini diğerinden ayrı düşünmek, koca bir nakışın sadece tek bir ipliğine bakmak gibi. ​•Her bölümün başında yer alan ünlü düşünürlerin sözleri, konuya derinlik katarken, özgür irade, adalet ve ahlak gibi temel meseleler üzerine düşünmenizi sağlıyor. ​•"Kafiye" sadece bir okuma deneyimi değil, aynı zamanda kendi içinize yaptığınız yolculukla, toplumun karmaşık dokusu ve devletin işleyişi arasındaki dengeyi bulmaya çağırıyor. Adalet, özgür irade ve ahlak gibi köklü meselelere yeni bir bakış açısı sunarken, günlük hayatın gözden kaçırdığımız ince ayrıntılarını aydınlatıyor. ​•Kitap içinde yer alan Sokrates, Konfüçyüs, Farabi ve Mevlana'nın kafiyeleri, Karalamalar bölümü ile bireysel farkındalığı toplumsal bilinçle birleştiren güçlü bir okuma deneyimi sunuyor. ​•Akıcı, samimi ve anlaşılır bir üslupla okuru bir düşünce yolculuğuna çıkaran bu eseri mutlaka tavsiye ediyorum. Yazarımızın kalemine sağlık🩵 Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
2025 66. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2025 15:48
Kafiye @arahmantuncel Bu kitap, kelimelerin gücünü, duyguların derinliğini ve insanın iç yolculuğunu hissettiren özel bir eser. Tuncel, satırlarında hem kırgınlıkları hem de umutları öyle bir dile getiriyor ki, okurken kendi hayatına ayna tutuyorsun. Bazen en basit bir kelime bile insanın kalbine dokunuyor, bazen de hiç söyleyemediklerini onun cümlelerinde buluyorsun. Kafiye, sadece bir şiir kitabı değil; aynı zamanda duyguların birbirine bağlandığı, insanın iç sesiyle buluştuğu bir yolculuk. Okudukça, hayatın farklı yönlerine, aşka, yalnızlığa ve içsel arayışlara bambaşka bir gözle bakıyorsun. Ve son olarak kitapdan beğendiğim bir kaç alıntıyla yorumumu sonlandırıyorum. @arahmantuncel @harikayayinlari @aysenin_kitapligii “Her mısra, yüreğin söyleyemediğini fısıldıyor.” “Kelimeler, kalbin sessiz çığlıklarını duyurur.” “Gözlerin söyleyemediğini, satırlar fısıldar.” “En çok da susarken anlaşılmak ister insan.” • • •
2025 32. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2025 09:18
“Birbiri içinde mütedâhil daireler gibiyiz…” Dünya, vatan, devlet, şehir, mahalle, birey, kalp… Her bir dairede, her bir insanın bir vazifesi var. Ama en büyük vazife, kalp dairesinde başlıyor. Çünkü kalbini bilmeden, toplumu inşa edemiyor, dünyayı düzene sokamıyor insan. Kafiye tam bu merkezden başlıyor; İnsandan. İnsanı merkeze alarak, toplumu, devleti ve dünyayı yeniden sorgulatıyor. Erdem, onur, ahlak, diğergâmlık, güvenilirlik… Bunlar bir insanın kalbindeki tohumlardır. Ve bir toplumu ayakta tutan değerler, ancak bu tohumların filizlenmesiyle gelişir, büyür. Bu kitap; düşünmeye, kalbine bakmaya, sorumluluğunu fark etmeye çağırıyor insanı. Ve hatırlatıyor; En büyük dönüşüm, en içteki daireden başlar. Unutulmamalıdır ki; Toplumun düzeni,bireyin kalbinden başlar.
Kafiye
Puan vermedi
Herkese merhaba bir çırpıda okuyacağınız bir kitap önerisi ile geldim. Kitap içerigine geçmeden evvel sade ve yalın bir dilinin olduğunu belirtmek isterim. Felsefik kitaplar okumayı seviyorsanız size hitap edecek bir kitap. Kitabın her bir satırında insanın özünde barındırdığı zayıflık ve gücü;toplumun nasıl kenetlendigini ve zaman zaman dağıldığını; devletin ise adalet,strateji ve iyilikle nasıl değerli bir cevhere dönüştüğünü göreceksiniz.Kitabı sıradan bir kitap veya okuma deneyimi olarak algılamak yerine okurken insan, toplum, devlet üçlüsünün arasındaki dengeyi sorgulayıp kendi varoluşunuzu sorgulama imkanına erişeceksiniz. Bu üçlü arasındaki dengeyi anlamadan, ne kendimizi, ne de dünyayı tam olarak anlayabiliriz.. Severek okuduğum kitap sizlere tavsiyemdir. Okuru bol olsun, kitapla kalın..
2025 89. kitabı
Herkese merhabalar Bugün sizlere insanın kendisiyle, toplumla ve hatta devletle kurduğu ilişkiye bambaşka bir pencereden bakan özel bir kitaptan bahsetmek istiyorum: Kafiye. Kitap, yalnızca bireysel gelişime değil; aynı zamanda toplumsal bilinç üzerine de düşündürüyor. İnsanın kendi iç dünyasıyla hesaplaşmasının aslında topluma ve devlete dokunan bir yönü olduğunu hatırlatırken, toplumun ve devletin sorumluluklarına da dikkat çekiyor. Yazar, kendini tanımadan toplumu; toplumu anlamadan da hayatın bütününü kavramanın mümkün olmadığını vurguluyor. Ayrıca her bölümün başında bizi ünlü düşünürlerin epigrafları karşılıyor. Kafiye, okuru çağımızın sorunlarından özgür iradeye, adaletten ahlaka kadar birçok temel mesele üzerine düşünmeye davet ediyor. Hayatın telaşında çoğu zaman es geçtiğimiz konulara ışık tutarken, kendi yolumuzu bulmamıza da cesaret veriyor. Özellikle “Karalamalar” bölümünü ayrıca sevdim. Benim için bu kitap, bireysel farkındalıkla toplumsal bilinci yan yana getiren güçlü bir yolculuk oldu. Siz de hem kendinize hem de yaşadığınız dünyaya farklı bir gözle bakmak isterseniz mutlaka göz atın derim. Kitapla kalın
2025 170. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 00:00
Sabahın en erken saatinde, şehir henüz uyanmamışken, kalbinde bir kıpırtı hissedersin. Dışarısı sessizdir ama içeride bir şey konuşur. İşte o an, eline bir kitap alırsın. Sayfalarını çevirdikçe, kendi iç sesinle karşılaşırsın. Kafiye, tam da böyle bir anda okunmalı. Çünkü bu kitap, gürültüyle değil; sessizlikle konuşuyor. İnsan, doğduğu andan itibaren bir merkeze yerleştirilir. Aile, mahalle, şehir, devlet… Her biri onun etrafında dönen bir daire gibi görünür. Ama aslında insan, bu dairelerin merkezinde değil; onların içinde kaybolmuş bir yankıdır. #kafiye bu kayboluşu fark ettiren bir kitap. @arahmantuncel bireyin içsel düzeniyle toplumsal yapının arasındaki görünmez bağları dikkatle işaretliyor. #kafiye insanın kalbinde yeşeren erdemlerin, adaletin ve ahlakın, toplumun dokusunu nasıl şekillendirdiğini gösteriyor. Çünkü birey, yalnızca kendini tanıyarak değil; başkasının varlığını tanıyarak da insan olur. Varlığın özü, kalbin ritminde saklıdır. Devlet, bireyin güvenliği için inşa edilir. Ama zamanla bireyin gölgesine dönüşebilir. Kafiye, devletin görevlerini sorgularken, bireyin özgür iradesini ve kanaatkârlığını merkeze alır. Çünkü adalet, yalnızca ceza değil; ıslah etmektir. Ve ıslah, ancak kalbin tanıdığı bir değerle mümkündür. Yazar, dijital çağın mahremiyet algısını nasıl yerle bir ettiğini de felsefi bir dikkatle ele alıyor. Mahrem olan, insanın içsel sınırıdır. Bu sınır ihlal edildiğinde, birey artık kendine ait değildir. Kafiye, bu çöküşü teşhir etmeden anlatıyor; çünkü gerçek felsefe, bağırmaz. Sadece gösterir. Kafiye, bir kitap değil; bir düşünce eylemi. Okumak, burada sadece bilgi edinmek değil; varoluşsal bir sorgulamaya katılmak. Her bölüm, bir düşünürün sesiyle açılır; ama kapanışı senin iç sesin yapar. Bu kitap, sana düşün demiyor. Sadece seni
Yeni kitap yorumu ‍️️
Puan vermedi
Ekim ayının ilk kitabı ile sizlerle birlikteyim... Yazarımızın kalemiyle ilk kez tanışıyorum. Aynı zamanda bu tarz kitap pek okuyamamış olsam da benim için güzel bir deneyim oldu Kapağından da anlaşılacağı üzere kitap; insan,toplum,devlet üçlüsünün birbiriyle nasıl bir kafiye oluşturduğunu bizlere sunuyor. İnsanı merkeze alarak toplumu, devleti ve dünyayı yeniden sorgulayıp gözler önüne seriyor. Toplumu ayakta tutan değerler, toplumu inşaa ediyor. Adalet, özgür irade, ahlak, temel değerler, dijital çağ, eğitim ve birçok temel konuyu ele alıp eleştiren bu kitapla sık sık sizde bir uyanış yaşıyorsunuz. Birbiriyle bağlantılı olan bu üçlü bizlere harika bir kafiye sunuyor. Her bölümde insanı sorgulatan, düşündüren, ünlü düşünürlerin sözleriyle desteklenen aynı zamanda yazarın son bölümde kendinden karalamalar yazdığı sayfalarla ben bu kitabı çok sevdim. Sizlerde bir şans verip okumalısınız. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitaptan Alıntılar "Ümit bireyin kendi iç dünyasında tutuşturduğu bir meşaledir." "Basiretle atılmayan adımlar felaketlere zemin hazırlar." "Hayat, iniş ve çıkışlarıyla işlenmiş bir kanaviçedir." "Kendi dalgalarına dahi mukavemet gösteremeyenler, umumi dalgalar altında boğulmaktan kaçamazlar." . . . @harikayayinlari @arahmantuncel Alican #kafiye
2025 6. kitabı
Abdurrahman Tuncel Toplum bireylerden oluştuğuna göre, toplumsal bir ahlâktan söz etmek için önce bireyin kendini eğitmesi gerekir. Topluluk halinde yaşıyoruz. Şu halde bizim için gerçekten iyi olan, topluluk için yararlı olandır. İnsanlar arasındaki erdem bir iyilik alışverişidir. Toplumu ayakta tutan değerler, toplumu inşaa ediyor. Bunun üzerine çok şey yazmak isterdim ama buraya sığmayacaktır. Kitabın her bölümünde ünlü düşünürlerden alıntılar Ve yazarın düşüncelerini yazdığı bölümler. Buda kitabı zenginleştirip, okuma zevkini arttırıyor. En sevdiğim bölümü ise bir takım karalamalar ve üç nokta oldu. Keyifli bir okumaydı. Ara sıra açıp tekrar tekrar okumayı planlıyorum. Yazarımızın kalemine sağlık
2025 86. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2025 13:25
#okudumbitti YAZAR: ABDURRAHMAN TUNÇEL YAYIN: HARİKA YAYINLARI Herkese merhabalar bugün sizlere Abdurrahman Tunçel’in kaleminden çıkan kafiye kitabıyla geldim. Bazı kitaplar sadece okunmaz; satır satır hissedilir, her kelimesiyle düşünmeye davet eder. Abdurrahman Tunçel’in Kafiye kitabı da tam olarak böyle bir eser. Kapağında yer alan “insan, toplum, devlet” üçlüsü, kitabın ana temasını mükemmel şekilde özetliyor. Yazar, bu üç kavramın nasıl bir “kafiye” oluşturduğunu öyle ustalıkla anlatıyor ki; okudukça hem kendi iç dünyana hem de yaşadığın topluma ayna tutuyorsun. Sokrates’ten Mevlana’ya, Farabi’den Konfüçyüs’e uzanan derin alıntılar, her bölümde farklı bir farkındalık kapısı aralıyor. Adalet, özgür irade ve ahlak kavramlarını yeniden düşünürken; gündelik hayatın içindeki küçücük detayların bile ne kadar anlamlı olabileceğini fark ediyorsun. Akıcı dili, samimi anlatımı ve düşündüren satırlarıyla Kafiye, kelimelerin insan kalbine nasıl dokunabileceğini bir kez daha hatırlatıyor. Bu kitap; sadece bir okuma değil, kendini bulma yolculuğu. #ALINTILAR Unutmayalım ki, bu dünyada atılan her bir adım, eğer kardeşlik ve birlik ruhu ile atılmışsa, sadece bugüne değil, yarınları da aydınlatacak ebedi bir iz bırakır. Kendi dalgalarına dahi mukavemet gösteremeyenler, umumi dalgalar altında boğulmaktan kaçamazlar.

Abdurrahman TuncelYazar · 0 kitap
Aslen Balıkesirlidir. İlk, orta, lise ve lisans eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Sosyoloji Lisans Programını tamamlamıştır. Birçok medya kurumunda çalışıp, görev almıştır. Üniversite eğitimi sırasında hem de sonrasında, bireysel ve toplumsal gelişime katkı vermek için çalışmalar yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.