Tavşanın kara bir arkadaşı vardır. Zaman zaman neden yanında olduğu anlamasa da aslında onu hep korumak için uyarır omzunda ona bir korumacı gibi yaklaşır, fakat o farkında değildir. Zaman geçer tavşan büyür bir işi olur ardından su samuru ile evlenir. Büyümenin verdiği etkiyle geçmiş zamanın tüm duygularını yaşarken bununla savaşmak için içinde tutmanın ayrı bir yük olduğunu anlar. Su samuruyla bir hayatı değil tüm duygularını da paylaşması gerektiğini düşünür. Bu süreçte Bir kaktüse ardından da bir kuşa bakar. Sürekli rüyalarında gördüğü o evi bir gün görmemeye başlar. Panterle olan bağın aslında farkına varır, ve her anında aslında onun iyiliği için yanında olduğunu bilir.
Her insan küçükken birine sarılıp ağlamıştır mutlaka. Ama yetişkin olduğumuzda artık böyle şeyler yapmayız. Ben babama sarılıp hiç böyle ağlamadım. Bir kere bile. Birine sarılıp teselli bulduğumuz anlar hayatta kaç kez yaşanır ki? Belki de su hamuruyla evlenmeye karar vermemin en büyük sebebi, ona sarılıp ağlamış olmamdı.
Omzumdaki İki ArkadaşLee Suyeon