2025 28. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 14:15
Hukuk eğitimi serüvenimde birçok engelle karşılaşmış biri olarak söyleyebilirim ki eğer bir hukuk insanıysanız -ki hukuka, adalete, hak, özgürlük kavramına tutkun olmanız için illaki de fakülte okumanıza gerek olmayacaktır- özellikle de eğitimini alıp bu alanda uygulayıcı olacak pozisyonda iseniz insan kavramının ne denli sarıp sarmalanması gereken bir husus olduğunun yanında ne kadar çiğ olduğuna da şahit olmak mecburiyetinde kalıyorsunuz. Her türlü zorluğuna, sürekli tükenmişlik içinde bırakmasına rağmen hukuk okumak ve bu alanla ilgili olmak size unvan, toplumda saygınlık vb şeyleri kazandırmasının karşılığında da sizden birçok şeyi alıyor. Şüphelenmediğiniz tek bir an kalmıyor ve insanın sadece söylediklerinden ibaret olmadığını tecrübe ede ede öğreniyorsunuz. Dışarıdan suçlu görünen ve hemen lekelenerek linç kültürü altında bırakılan kimi şahısların da hikayeleri olduğunu, yüzeyde görünen her şeyin yüzeydeki ile sınırlı kalmadığını, dış camianın kendince haklı görünse de işin aslının çok farklı olabildiğini deneyimlemek bambaşka. Hangi alanın içinde bulunursanız bulunan gelecekte meslektaşı olacağım kıymetli yazarımız Namık Kemal Behramoğlu beyefendinin bu eserini ve diğer eserini okumanızı şiddetle öneririm. Zira bakış açısının sadece medyatik olarak yansıtılandan ibaret olmadığını, bunun yanında Türk yargı sisteminin aksaklıklarını, çarpıklıklarını görmenizi sağlayacaktır.
Beş Cinayetin AnatomisiNamık Kemal Behramoğlu · Yitik Ülke Yayınları · 201996 okunma