2025 10. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 18:25
Evvvet bir klasiğin daha sonuna geldik... Martin Eden, birçok kişinin en sevdikleri arasında yer alıyordu ve çok tavsiye ediliyordu. Ben de en sonunda temin edip başlayabildim. 200-300'lü sayfalara kadar akıcı bir şekilde okudum, üslubunu sevdim. Ondan sonra zaten yaz tatiliydi dışarı çıkmaktı derken tam olarak kendimi kitaba veremedim. Açıkçası sonlara doğru betimlemelerin fazla geldiğini hissettim bu yüzden de okumam yavaşladı. Ama kitabın vermek istediği mesajlar ve ana karakterin hayatı insanı etkiliyor... Eğer klasik alanında ilerlemek istiyorsanız bu kitabı okuyun, bence klasiklerin baş tacıdır kendisi ;)))
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025135,2bin okunma
bu kitabın inanilmaz bir etkisi var. martin'in hırslı olduğu sayfalar hızlı hızlı okunuyor ama acı çektiği, kötü hissettiği sayfalar asıl başarılı olduğu yerler olsa bile inanılmaz zor ilerliyor. resmen o hisleri geçiriyor, bu yüzden de bu kadar içe işliyor bence. başarının tek başına hiçbir anlami olmadığını, kimseyi olduğundan daha anlamlı görmemek gerektiğini tokat gibi çarpıyor üzüne. ben çok sevmiştim okurken.
j⛤eun
Kesinliklee, belki de kendimi verebileceğim başka bir zaman bir kez daha okurum ;) <3
Kalemine sağlıkkk ✨
j⛤eun