Bir Tilkinin Gözünden İnsanlık…
2025 42. kitabı
Bütün yaşlara hitap eden,kısa ama çarpıcı bir modern fabl. Tilki 8 adındaki bir tilkinin gözünden insanların dünyasına bakıyoruz. Tilki, insan dilini öğreniyor, onların yaşamını gözlemliyor ve bir noktada insanlarla olan çatışmaların, açgözlülüğün ve yıkıcılığın farkına varıyor.Dil oyunları ve tilkinin saf, naif anlatımı, aslında toplumsal eleştiriyi daha vurucu hale getiriyor.Doğa-insan çatışması, empati, açgözlülük ve duyarsızlık gibi temalar işleniyor.Kısa olmasına rağmen çok düşündüren, biraz masal tadında ama felsefi yönü güçlü bir eser.Bence kitap hem diliyle eğlenceli hem de düşündürücü; özellikle çevre, hayvan hakları ve insan davranışları üzerine farklı bir bakış açısı kazandırıyor.En sevdiğim yeri son cümlesi oldu ,bence çok vurucu bir cümleydi:Siz insanlar,basit bir tilkiden bi tavsiye alır mısınız?Siz her zaman,hikaayeler mutlu sonla bitsin istiyorsunuz,biliyorum. Hikaayenin sonu mutlu olsun istiyosanız,daha iyi insanlar olmaya çalışmalısınız.(Yazım yanlışları kitaptaki gibidir.) Gönülden tavsiyedir.
Hayat
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma