2025 72. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 00:00
OKUDUM BİTTİ Kitap Adı: Üçkağıtçı Melekler 1 Kitabın Yazarı: Süleyman GÜZEL Kitabın Yayınevi: Sahil Kitap Sayfa Sayısı: 96 Kitap Yorumu: Güzel bir hikâye ile günüm neşelendi. İnsanları deli diye yaftalamak kolay ama bir insanın neden delirdiğini anlamak ya da anlamaya çalışmak zor. Kendi adaletlerini yaratan ama bu adaleti yaratırken de dalavere çeviren üç Kafadar çıkıyor karşımıza. Trajik komik aslında hikâye, trajedik olsa da. Anlatım dili ile yer yer güldürüyor sizi. Elbetteki ağanın eli tatulmaz da deniyor bir yerde. Adalet sonunda er geç sağlansa da ortaya çıkan gerçekler de insanın canını sıkıyor, heleki içinde yaşadığımız dönemi düşünürsek tüyler bile ürperebilir. İnsanlar günahlarını nasıl örtüyor sorusuna da cevap bulunabilir. Yazarın dili sade ve anlatımı da mizahi olduğu için keyifle okunabilecek bir eser. Seri bir kitabın ilki olduğu için devamını da bekliyoruz. Keyifli okumalar dilerim şimdiden. Kitap: Çeşitli bölümlerden oluşmakta. (Alıntı) : "Çok çabuk kandık be hayatın cilvelerine Önce uzaklaştık birbirimizden Kapandık kendi karanlıklarımıza Ve dağıldık çil yavrusu gibi Her birimiz ayrı yöne Şehirli köye, köylü şehre kaçtı Hep özendik başkalarına Ve başkalaştık her birimiz Koptuk özümüzden Elimizdeki oyuncakların esiri olduk Kırıldı yumruğun parmakları bir-bir O öyle yapıyor Ben de onun gibi yaparım ne var ki! Bu böyle yapıyor Ben de yaparım aynısını valla Bırakın Allah aşkına Koptuk özümüzden Taklitleri olduk birbirimizin Başka kişiler olduk Başkalaştık Kendimiz olamadık Kişi olamadık Kaybettik kişiliğimizi Kişiliksiz olduk Savururken yalanları Kızarmadı bile yüzümüz Yüzsüz olduk Hani merttik, dürüsttük ya Delikanlı adamdık ya Maalesef adam da olamadık İNSANIN EVRİMİ'' #kitap #okumak #yazmak #mavi #Üçkağıtçımelekler #süleymangüzel #sahilkitap
Üç Kağıtçı MeleklerSüleyman Güzel · Sahil Kitap · 20184 okunma
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi saygı duyduğum bir kalem arkadaşımın eserim hakkında böylesine güzel ve derinlikli bir değerlendirme yapmış olması benim için büyük bir mutluluk. “Üçkağıtçı Melekler”i kaleme alırken amacım, hayatın trajikomik yanlarını kendi penceremden aktarırken okuru hem düşündürmek hem de gülümsetmekti. Sizlerin gözünden bu niyetin karşılık bulduğunu görmek bana ayrı bir güç veriyor. Serinin devamı da aynı samimiyet ve heyecanla siz değerli okurlarla buluşacak. İlginiz ve kıymetli sözleriniz için tekrar teşekkür eder, kaleminize ve yüreğinize selam ederim. Süleyman GÜZEL