Peri Gazozu/ ERCAN KESAL
2025 17. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 18:57
Geçenlerde Nilay Örnek’le Nasıl Olunur podcast’inde Ercan Kesal’ı dinledim. İlk kez Hükûmet Kadın filminde dürüst bir belediye başkanını canlandırırken görmüştüm onu. Ama hayatını, düşünce dünyasını ve yolculuğunu dinlemek bambaşka bir deneyimdi: Siyasal Bilimler okumaya başlaması, sonra bırakıp tıp okuması, hekim olması, yazarlık ve senaristlik… Daha nice ilginç yolculuk… Podcast’te Peri Gazozu’ndan da bahsetti. Hemen merak ettim, listeme ekledim ve Storytel’e üye olur olmaz bir an evvel dinlemek istedim. İyi ki de dinlemişim. Peri Gazozu, basit görünen olayların, küçük detayların ve gündelik hayatın içindeki insan hallerinin ne kadar derin ve öğretici olabileceğini gösteriyor. Bir tutam tuz, birkaç kibrit, bir gazoz şişesi… Hayatın bize sunduğu küçük armağanları fark etmek ve paylaşmak üzerine… Okurken hem hüzünleniyorsunuz, hem tebessüm ediyorsunuz, hem de insan ve hayat üzerine düşündürüyorsunuz. Hayatın bir sofra gibi olduğunu, sahip olduklarımızı başkalarıyla paylaşabilmenin ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. Eğer hayatın küçük ama anlamlı hikâyelerine, samimi ve düşündürücü öykülere meraklıysanız, Peri Gazozu’nu mutlaka deneyimlemelisiniz.
Peri GazozuErcan Kesal · İletişim Yayınevi · 20196bin okunma