Quasimodo
2025 29. kitabı
Yazar bazılarına göre Osmanlıya alerjen gelebilir ; Yunan Türk savaşı zamanlarında " Mavi Gözlü Yunan Çocuğu " şiiri gibi birçok yazıları var lakin onun edebi kişiliği karakterini geçmiştir Viktor sen harika bir yazarsın bu nasıl bir kurgu , anlatım hayran kaldım ve hayran olduğum Mustafa Kemal Atatürk'ün de favorisi olmana şaşırmamak gerek. Eser çok yönlü çağının ötesinde sahte din adamlarını ,matbaanın yayılmasını istemeyenler , fakir ve yoksul bırakılanlar daha neler neler var okurken fazla uzağa gitmeye gerek yok anlayan anladı Aslında hepimizde Quasimodo'nun mini bir kamburu var ; Kusurlarımızda , hatalarımızda , yönelimlerde , ırka dayalı ayrımcılıklarda, cinsiyet eşitsizliğine , maddi güçlüklerde, din ve vicdan hürriyetinde bile birileri bize kendimizi Quasimodo gibi hissettiriyor ama maalesef Romantik akımından fırlamış tipik bir romanın Quasimodosu değiliz başka bir akımından fırlamış bir dünyadayız.. Notre Dame'ın Kamburu Victor Hugo
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202242,2bin okunma