Kitabı bitirir bitirmez, hissettiklerim geçmeden bu incelemeyi yazmaya koyuldum. :')
Yazardan okuduğum 2.kitap oldu ve anladığım kadarıyla yazarın belli başlı bir kalıbı var ve bu kalıbı her kitabında kullanıyor. Çünkü D Koğuşu'nun olay örgüsü ile bu kitaptaki olay örgüsünün neredeyse apaynı olması. Bu yüzden yazarın sağ vurup sol göstermesi kaçınılmaz oluyor.
Kitabın konusu bir grup gencin bir gece partilerken yaşadıkları olayları konu ediniyor. O gece 3 cinayet işleniyor ve o olaydan sağ kurtulan da 3 genç oluyor. Biri hapsi boylarken diğer 2 genç hayatlarına devam etmeye çalışıyorlar.
Brooke Sullivan o gece kurtulan tek kız ve olayın üstünden 11 yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını unutamıyor. Yıllar sonra görüşmediği annesi ve babasının ölüm haberini aldıktan sonra olayın yaşandığı kasabaya dönmek zorunda kalıyor. Kasabaya döndüğünde o geceden kurtulan ve çok yakın arkadaşı olan Tim ile karşılaşması kaçınılmaz oluyor. Brooke işinin gereği o geceden sağsalim kurtulanlardan biri olan ve cinayetlerden sorumlu olup hapishaneyi boylayan Shane Nelson ile de karşılaşıyor.
!Bundan sonrasında SPOİLER olabilir, dikkatli okumanızı tavsiye ederim!
Öncelikle baş karakterimiz Brooke bir miktar canımı sıkmış olabilir. Hatta biraz ifadesi az kalır baya canımı sıktı. Shane ve Tim arasında gidip gelmesi, '𝑎𝑦𝑦 𝑇𝑖𝑚 𝑐̧𝑜𝑘 𝑡𝑎𝑡𝑙ı, 𝑦𝑜𝑘 𝑦𝑜𝑘 𝑆ℎ𝑎𝑛𝑒 ℎ𝑎𝑙𝑎 𝑐̧𝑜𝑘 𝑠𝑒𝑘𝑠𝑖' diye düşünmesi beni okurken bezdirdi. Bir karar ver be kızım dedirtti! 30'una merdiven dayamışsın, 10 yaşında bir çocuğun var ama hala ergenler gibi düşünceleri vardı. Bir kendine gel diyip tokatlayasım geldi. -_-
Hani bu konuyu geçtim. Belli ki hala travma sonrası stres bozukluğu yaşayan bir insanın olayın olduğu kasabaya inatla taşınmak istemesinin sebebi nedir yani?! Ailen kasabadaki evi sana bırakmış olabilir, evet. -normal çünkü tek çocuk.- Sat o evi güzel bir semte yerleş, nereye gidiyorsan git dimi?! Çocuğunun da güzel bir okul hayatı olsun dimi?! Ama hanımefendinin yaptığı şey emlakçıyı evinden koyup küfür etmek oldu. :D Aferin yola devam!
Onun dışında yazar da okuyucunun kafasını karıştırmak için elinden geleni ardına koymamış. Okurken kafam o kadar karıştı ki, bende ikileme düştüm. Acaba katil Shane mi yoksa Tim mi diye?! Bazı tahminlerim tutmadı bu yüzden. :/
Asıl bomba kitabın son 4 sayfasındaydı. Ah Josh! Çocuğa gerçekten üzüldüm. Bir çocuğun ne kadar kolay kandırılabileceğinin en büyük örneğiydi. :( Ona bu aklı verenin kim olduğunu öğrenmek ise daha da şaşırtıcı olan şeydi. Hiç beklemezdim doğrusu. O yüzden bu kitapta hiç kimse iyi karakterli değil benim gözümde. Kendi amaçları doğrultusunda her şeyi yapmaya hazır olan potansiyeldeki insanlardı. Brooke kendi kaderini kendi çizmiş oldu verdiği kararlarla. (:
Herşeye rağmen kendini okutan bir kitaptı benim için. Kitap okuma konusunda zorlandığım şu dönemde yazarın her 2 kitabı da beni okumaya sevk etti. Bunun için minnettarım doğrusu. o_O
Okumamış olanlar varsa, listesinde bu kitap yer alıyorsa tavsiyemdir.
Kitapla kalın.
Evet ben de tam olarak aynı düşüncedeyim, yazar genel olarak belli bir çizgide yazıyor kitaplarını, ters köşe seviyor ve kitap öyle ahım şahım olmasa da kendini okutuyor. Yanılmıyorsam çabuk okumuştum senin gibi.
Evettt hızlı okutmasının en büyük etkenleri bence tek kitap ve ince oluşu 😌 tabi kitap içindeki bölümlerde uzun değil kısa buda hızlı okumamı sağladı 🙃