2025 36. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 15:48
Stefan zweig çok sevdiğim bir yazar. Yazdığı tüm türlerde ki eserleri okumayı çok seviyorum, özellikle biyografi kitapları. Bu defa farklı bir türünü okuma şansım oldu, yine çok sevdim. Kitap 3 menkıbeden ( dini hikaye ) oluşuyor. Kitaptaki üç hikayede de insanlar huzuru,barışı,kendilerini ve Tanrı’yı arıyorlar. İlk ikisi Tevrat’tan, üçüncüsü bir Hint efsanesinden alınma. -Rahel Tanrı’yla Hesaplaşıyor (1929) ; merhamet ve hoşgörü ön planda. Rahel’in Tanrı karşısına çıkıp çocukları için af dilemesini anlatıyor. -Üçüncü Güvercinin Hikayesi (1916) ; Nuh tufanından esinlenerek yazılmış. Nuh tufanından sonra suların çekilip çekilmediğini anlamak için gemiden yollanan üçüncü güvercini anlatıyor. Barış ön planda. -Ölümsüz Kardeşin Gözleri (1922) ; Bir savaşta yanlışlıkla abisini öldüren savaşçı Virata’yı anlatıyor. Virata abisini öldürdükten sonra öldürmeye tövbe ediyor. Günahlarından arınıp Tanrı’ya yakın olan kendi halinde yaşayan iyi bir insan olmaya çalışıyor. Yaşadığı yeri terk edip insanlardan uzakta ormanda tek başına yaşamaya başlıyor. Çünkü insanlarla birlikteyken günahsız olunabileceğini düşünmüyor. Ama bunun da beklenmedik sonuçları oluyor. Çünkü; ‘’Eylemsizlik de bir eylemdir. ‘’ Tavsiye ederim bir oturuşta okudum. Keyifli okumalar.
Rahel Tanrı’yla HesaplaşıyorStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202124,8bin okunma