·144 syf.····Okunma: 09 Eylül 2025 02:49 Kitap, yazarımız ve psikiyatristi ile geçirdiği seanslardan ve yazarımızın iyileşmek için aldığı notlardan oluşuyor. Kişisel gelişim kitabı olarak çoğu yerde karşıma çıktı ama ondan ziyade, yazarın kitabın başında da dediği gibi “eğer depresif hissediyor ve mutluluğu asla bulamayacağınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz ve bu durumdaki tek kişi siz değilsiniz” mesajını içeren bir terapi günlüğü olduğunu düşünüyorum.
Kişisel gelişim olsaydı herkese bir mesaj vermesi ve bu mesajı açık bir şekilde vermesi gerektiğini düşünüyorum. Oysa kitap, yazarımızın özsaygısını bulması üzerine psikiyatristi ile gerçekleştirdiği özel konuşmalardan oluşuyor. Psikoloji ile ilgilenenler için pahabiçilmez bir kitap olabilir.
Okuması akıcıydı çünkü dediğim gibi diyaloglardan oluşuyor ve cümleler de olabildiğine sade, açık. Yalnızca bazı kısımlarda yazarın, hayatı düşünce biçimi yüzünden sıkılabileceğinizi düşünüyorum. Kitabı olabildiğince objektif okumaya ve yargılamamaya çalıştım ancak bazen bu imkansız hâle geldi. Buna rağmen, çoğu zaman dışarıdan bir göz olarak okumayı başardım.
Kendime dair bazı şeyleri fark etmeme ve yorumlamama yardımcı oldu. Daha önce böyle bir kitap okumadığım için ilgi çekiciydi ve kendimi de o odada oturup ikisini dinliyor gibi hissettim. Güzel bir deneyimdi açıkçası.
İyi okumalar diliyorum.