2025 159. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2025 02:58
Herkese Merhaba Bugün sizlere Abdurrahman Tuncel kaleminden Kafiye kitabının yorumu ile geldim Eylül ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 144 sayfalık bir kitap🩵 ​Sadece okumakla kalmayıp, üzerine düşünmeye de davet eden bir kitapla geldim: Abdurrahman Tunçel'den "Kafiye". ​•Bu kitap, kapağındaki insan, toplum, devlet üçlüsünün birbiriyle nasıl bir "kafiye" oluşturduğunu inceliyor. Yazarın da dediği gibi, bu üç kavram o kadar iç içe ki, birini diğerinden ayrı düşünmek, koca bir nakışın sadece tek bir ipliğine bakmak gibi. ​•Her bölümün başında yer alan ünlü düşünürlerin sözleri, konuya derinlik katarken, özgür irade, adalet ve ahlak gibi temel meseleler üzerine düşünmenizi sağlıyor. ​•"Kafiye" sadece bir okuma deneyimi değil, aynı zamanda kendi içinize yaptığınız yolculukla, toplumun karmaşık dokusu ve devletin işleyişi arasındaki dengeyi bulmaya çağırıyor. Adalet, özgür irade ve ahlak gibi köklü meselelere yeni bir bakış açısı sunarken, günlük hayatın gözden kaçırdığımız ince ayrıntılarını aydınlatıyor. ​•Kitap içinde yer alan Sokrates, Konfüçyüs, Farabi ve Mevlana'nın kafiyeleri, Karalamalar bölümü ile bireysel farkındalığı toplumsal bilinçle birleştiren güçlü bir okuma deneyimi sunuyor. ​•Akıcı, samimi ve anlaşılır bir üslupla okuru bir düşünce yolculuğuna çıkaran bu eseri mutlaka tavsiye ediyorum. Yazarımızın kalemine sağlık🩵 Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
KafiyeAbdurrahman Tuncel · Harika Yayınları · 202510 okunma