2024 9. kitabı
Merhabalar Genç yetişkin kategorisinde güzel bir eserin yorumunu sizlere sunuyorum. Madem güzel puanın neden düşük diye soranlar olacaktır :D nedeni sonu daha farklı olabilirdi bir de beklentiler yüksek olmasın diye bu puanı verdim. Kitap bazı sayfalarında gözlerinizin dolmasına veya ağlamanıza neden olabilir! Disleksi hastası olan Jaz sınıfında bir iki kişi ile çok samimi ve anlaşabilmekte nedeni ise diğerlerinin hastalığı ile dalga geçip eğlenmesi ya da kendisinin öyle hissetmesi. Bu hastalık Jaz'e okuyup yazma konusunda çok sıkıntı çıkartıyor. Kelimeleri karıştırması veya harfleri yanlış yazması bazı arkadaşlarının alay konusu olmasına neden oluyor.. Günün birinde sınıfına öyle biri geliyor ki bu kişi ile çok iyi anlaşacağını düşünüyor. Peki durum sandığı gibi oluyor mu? Cevap kitabın sayfalarında gizli :) kusura bakmayın daha fazlasını söylemek olmaz. Nadima Suriyede ki savaş yüzünden ailesi ile kaçıp göç etmek zorunda kalan onlarca kişiden sadece biri. İngiltere'ye ve sınıfa yeni gelen Nadima'nın en büyük sıkıntısı çok iyi ingilizce bilmiyor olması! Tabi birde Nadima ve ailesinin nereli olduğunu kimsenin bilmiyor olması işleri çok daha ilginç kılıyor. Bu durum daha ne kadar sürecek bakalım! Kısa sürede dil engeleni çikolata ile aşan bu ikili iyi birer dost olma yolunda sıkı adımlar atmakta. O günden sonra Nadima gördüğü her şeyi küçük bir çocuk gibi Jaz'e sorup ingilizce karşılığını öğrenmeye çalışıyor. Dostlukları ilerleyen ikili sonunda birbirleri hakkında ki gerçekleri ve kültürlerini öğrenirler ve işler o günden sonra çok daha ilginç hal almaya başlar. Jaz herkesten farklı düşündüğü için aklına sürekli ilginç fikirler gelir ve bunları Nadima ya anlatır ve onları ne tür maceralar bekliyor öğrenmek istiyorsanız kitabı okumanız gerekecek.. Malesef daha fazlasını söyleyemem :) Umarım kitabı okuyup seversiniz, okuyanlar ile yorumda buluşalım
Çikolataca Konuşur musun?Cas Lester · Genç Timaş Yayınları · 20241,080 okunma