Yazarın ölmeden önce yazdığı son kitabı bitirdiğim için biraz hüzünlüyüm.Durun, panik yapmayın. Brandon Sanderson devralarak seriye devam ettiği için üç kitap sonrasında bu güzel hikayeye veda edebileceğiz.
Açıkcası bi önceki kitap beni büyük hayal kırıklığına uğratmıştı ve hevesimin kaçmasına sebep olmuştu.Ama bu kitabı eski heyecanımı biraz yakaladı.Nihayet sona yaklaştığımızı hissettim.Daha az uzatmalar daha fazla olaylar vardı.Karakterlerin hepsi büyük değişimler geçirdi diyemem ama bazıları beni iyi yönde şaşırttı.Özellikle Mat ve Egwene.İlk başlarda Mat’e ne kadar gıcık olduğumu incelemelerimi okuyanlar bilir.Enteresan bir şekilde artık en sevdiğim karakter oldu.Kolay kolay fikri değişmeyen ben için büyük bi gelişme.Bu mektup sayesinde öğrendiği şey de beni baya heyecanlandırdı ve ne zaman harakete geçecekler merakla bekliyorum.Egwene ise Amyrlin Makamı olmanın hakkını vermeye başladı.Bu yozlaşmayı durdurabilecek mi yoksa çok mu geç kalacak ileride göreceğiz.Rand’ı ise her zaman olduğu gibi şimdi de büyük kararlar ve ödemesi gereken bedeller bekliyor.Ve şu lekenin temizlenmesi ama ona bi faydası olmamasının nedenini çözemedim.Bilen varsa yorumlara yazarsa sevinirim.Eleyna karakteri oldukça pasif ve gereksizdi.Doğrusu onun olduğu yerleri okurken sıkıldım.Ve üzülerek söylüyorum ki Perrin’de de aynı şey geçerli oldu.Benim o yere göğe sığdıramadığım adam nereye gitti hangi ara bu kadar değişti bilemiyorum.Ama yanılmıyorsam üç kitaptır yaptığı tek şey Faile’yi aramak ve gün geçtikçe daha da öfkeli biri haline dönüşmek.Bu kadar uzatmaya ne gerek vardı anlamıyorum.Nynaeve ve Lan yine çok arka planda kalmıştı ne yazık ki ama bi sahne vardı ki gözlerim doldu.Beklediğim an o andı işte.Umarım diğer kitapta olacakları detaylı görürüm.Şu Sınırboylarının birleşmesinin zamanı geldi de geçiyor bile.
Daha fazla uzatmadan diğer kitaba geçiyor ve burada bitiriyorum.Bi sonraki incelemede görüşmek üzere kitaplarla kalın :)