2025 137. kitabı
İnsan algısı kullanılma işlevine göre değişiklik gösterir; yararlı kullanıldığında başarı getirir, tam aksini gerçekleştirdiniz de tehlikeli bir silaha dönüşür. Meg ve kocası Justin, kızları Lily ile buruk ama bir o kadar gurur duydukları bir yolculuğa çıkıyorlar. Lily'i üniversiteye götürmek için çıktıkları yolda her duyguyu yaşıyorlar ama beklemedikleri tek duygu: korku ve tehlike. Mola için durdukları benzinlikte bir grup tarafından başlayan ve sonrasında araç takibi ile devam eden taciz ve maganda eylemleri Justin'in ölümüyle sonuçlanıyor. Anne kız yaşadıkları yasın yanı sıra beklenmeyen bu saldırıdan ötürü panik halindeler. Ama hayatlarına da bir şekilde devam etmek zorundalar. Bu yüzden Meg, kasabada eşinden kalan kitapevi işletmesini tekrar açarken kızı Lily de arkadaş ortamında üniversite yaşamına adapte olmaya çalışıyor. Çok çabalıyor, ellerinden gelen mücadeleyi vererek birbirlerine tutunuyorlar ama tanımadıkları ve neden kendi başlarına geldiğini bilmedikleri bir tehditle yeniden karşı karşıyalar: birileri onları her an, her saniye izliyor. Peşindeler. Kazanın travmatik sonuçlar doğurduğu ve yaşanan kaybın üzüntüsü ile ilk başta bu duruma evhamlı yaklaşmak ya da paranoya diyebilirsiniz. Ama olay bundan ibaret değil. Birileri Meg ve ailesinin geçmişini deşiyor. Dükkana düzenlenen saldırılar, internette yayımlanan paylaşımlar ve saldırılar onları birer hedef haline getiriyor. Tüm bunlar neden yaşanıyor? Justin'in ölümü gerçekten bir trafik kazası mıydı? Meg ve Lily, izlendiklerini bildikleri her an kime güvenebilir? Herkesten şüphe ederek okudum desem yeridir. Olayların bağlandığı nokta ve seyri oldukça hareketli, tempolu ilerledi. Bu türde okumayı sevenlere tavsiyemdir.
PeşindeyizAlison Gaylin · The Kitap · 2025128 okunma