·240 syf.··Beğendi
···Okunma: 10 Eylül 2025 13:56 Evlilik Ehliyeti | Hüseyin Çağrı Topaloğlu
* Önemli nüfusa sahip olan hatırı sayılır büyüklerden birinin kızı , kocası tarafından katl*diliyor.
* Bunun çaresizliği içinde kalan ve başka kadınların bunu yaşamasını istemediği için bağlantılarını kullanarak avukat , psikolog , polis , sosyolog , çocuk bakıcısı , aile danışmanı gibi yetkili kişilerden oluşan bir heyet kuruyor. İki ay süren toplantılar sonucunda bir yasa tasarısı oluşturuluyor. Evlilik ehliyetine kimler sahip olabilir ???
* Kabul edilen yasayı onaylayıp teşekkür mektubu yazanlar , sevdiği insan ile onay verilmediği için evlenemeyen insanların şikayet mektupları. Gündem karışmış savunan kadar karşıt olanlarda var , her zaman olduğu gibi.
* Kitapta evlenmesine onay verilmeyen çift ne yaşadı ? Asiye ve Şahin bir şekilde evlenirler fakat yaşananları spoiler vermemek adına bir şey söylemek istemiyorum.
* Ülkemiz demiyorum dünya olaylarını düşündüğümüzde bende hep düşünmüşümdür bu kadar zulüme , acıya ö*üme , dur diyecek ne var , ne yapılabilir , kim yapabilir.
* Toparlayacak olursam karakterler kitabın anlatmak istediği ile uyuşuyor. Her hikayenin sonucu aynı yerde aynı düşüncede buluşuyor. Ayrıca aralarda yapılan felsefi sohbetler olsun , eğitim sistemi ile ilgili düşünceler olsun ben çok beğendim. En çok üzüldüğüm karakterde Zeynep oldu , beni mahvetti
* Kitabın sonunda ki soruya istinaden de cevabım : EVET
* Yazarın kalemini sevdim, Celladın El Aynasından sonra bu okuduğum 2. Kitabıydı , 3. Kitabınıda kısa zamanda okuyup 4. Kitabını temin edeceğim.