spoilersız genel seri yorumu, kötü
2022 24. kitabı
direkt seri üzerinde konusacagım tamamen abartılmıs bir seri son 100 sayfaya kadar 3 kitap da sarmıyor tek bir olay olmuyor. 2. kitapta düzelir zannediyorsunuz ama düzelmiyor. olaylar aşırı yavaş ilerledigi gib aynı zaman da altı da boş, bir amacı yok, karakter gelişimleri fazla hızlı ve tutarsız. 2.kitap bir nebze iyi olsa da seri genel olarak çok kötü ve asla akıcı değil. bomboş detaylar, yüzeysel karakterler yüzeysel ilişkiler ve yüzeysel olaylarla dolu. 600-700 sayfa ne anlatmış o zaman bu kadar derseniz neredeyse hicbir sey her şey inanılmaz uzatılmıştı ve çok bunaltıcıydı. üstelik çevirisi de gerçekten berbat ite kaka bitirdim seriyi. muhtemelen yine çeviriden kaynaklı olarak iğrenç bir sokak ağzı var smut sahnelerinden normalde rahatsız olan birisi degilim ancak gercekten mide bulandırıcı yazılmıştı. çoğu şey tahmin edilebilir, klişe. hiçbir derinligi olmayan altı boş bir seri. ilk kitabın finali yine beni umutlandırmıştı diğer kitaplar için ama siz umutlanmayın onların da pek bi olayı yok sürekli bi bekleyiş içerisindesiniz. okay güzel olaylar var sevenleri olabilir bazı olaylar gerçekten güzel ama oraya gelene kadar zaten bıkıyorsunuz. çok daha iyi yazılabilirdi, karakterlerin potansiyeli daha yüksekti daha iyi işlenebilirdi. bu kadar masalsı bir anda iyi bir anda kötü bir anda olgun yüzeysel karakterler olarak ele alınmaları seriyi de basitleştirmiş. evren güzel ama işlenememiş ve dedigim gibi çok fazla uzatılmış. çok daha iyi alternatifleri var neden bu kadar övüldügünü asla anlamadıgım bir seri
Dikenler ve Güller SarayıSarah J. Maas · Dex Kitap · 20166,1bin okunma