2025 124. kitabı
Bir patlama sesi ,kırılan cam parçaları ve yanı başında beliren tanımadığı bir adam ... Hanzade Yıldırar ; ebeveynleri tarafından istenmemiş ve koruyucu bir aileye teslim edilmiş,ücret karşılığı büyütülmüş,duygusal olarak boşlukta olan kendini yetersiz ,sevilmemiş ve sevgiyi kendine layık olmadığını sanan üniversite öğrencisi bir genç kızdır. Ancak bir gün bir patlama sesi ile açar gözlerini ve anlayamadığı bir dünyanın içinde bulur kendini. Ailesine bakılması için verilen ücret bu yeni yapılanmaya verilmiş bakımı ve korunması onlara geçmiştir. Ve onun hikayesi siyaset dünyasının iki büyük gücü olan ASAP ve ASOP adlı partilerin çekişmesiyle başlıyor. Yıllardır iktidarı elinde tutan ASAP, beklenmedik bir şekilde seçimi kaybeder ve yönetimi ASOP'a kaptırır. ASOP'un iktidara gelmesiyle ülkenin düzeni ve kuralları tamamen değişmeye başlar.Bu sırada, prestijli bir diplomat olan Batuhan Keskin'in sınırda esir düşmesiyle, ülkenin ve Hanzade'nin gündemine bomba gibi düşen Mahzen'in Kralı tüm dengeleri değiştiriyor. Hanzade, adını bilmediği, yüzünü görmediği bu maskeli adama güvenmek zorunda kalıyor. Ancak bu güven, onun kurtuluşu olabileceği gibi felaketi de olabilme potansiyeline sahip. Roman Hanzade'nin bu yeni düzene adapte olma çabalarını, geçmişine dair bilmediği sırların ortaya çıkışını ve Mahzen'in maskeli kralıyla olan karmaşık ilişkisini ele alırken, mahzen'in, hükümetin güç dengesini bozan bir unsur haline gelmesiyle birlikte, Hanzade'nin hem kendi hayatı hem de ülkesi için büyük bir savaşın ortasında kalması konu ediliyor.Açıkçası bu tarzda sıkılmadan ,merakla okudugum ilk kitap olabilir. Çünkü ; distopik bir dünya da geçmesine rağmen gerçekliğe çok yakın ve aynı zamanda ülkenin haline perdeli yönden ayna tutuyor. Nolucak ?,o kim ?, sonra ? Derken kitabın sonuna geliyorsunuz ama bu bir son değil serinin ilk kitabı oluşu sevindirdi. Karakterlerin maskelerin ardındaki gerçek kimlikleri ve geçmişten gelen sırları, hikayenin ana dinamiklerinden birini oluşturuyorken ,ana karakterler arasındaki karmaşık ve zorlu ilişki, hikayenin duygusal yönünü besliyor bana göre.
MahzenAsude Birer · Kaktüs Sanat Yayınları · 202523 okunma