·328 syf.··Beğendi
···Okunma: 22 Ağustos 2025 21:59 ; 6/10
asırlar sonra tarihi aşk romanlarına geri dönüş yapıyorum. aslında o kadar çok sıkılmıştım ki bir daha okumam sanıyordum ama kitap okuma alışkanlığımı geri kazanmış ve türe yeni kitaplar eklenmişken nasıl geri dönmeseydim ki?
hemen yarım bıraktığım bir seriden devam ettim ve seriyi neden yarım bırakmış olduğumu hatırladım ama kötü yorum yapmayacağım çünkü uzun bir aradan sonra tekrar okuduğum için belki de sorun bendedir...
serinin ilk kitabını, yaşanan olayları, karakterleri falan hiç hatırlamıyorum düşünün o kadar uzun zaman olmuş, sanki seriye sıfırdan başlıyormuşum gibi başlayıp öyle okudum kitabı o yüzden bazı yerlerde kafa karışıklığı yaşadığım oldu. bu kimdi? ne olmuştu? falanlar filanlar.
şimdi nicole birinci kitap karakterimizin kız kardeşi ve lucas da onun askerden arkadaşı ve bu ikili bir gün sokakta çarpışarak tanışıyorlar gerçek bir aşk filmi gibi. sonra erkek karakterimiz kadın karakterimizi çok beğeniyor ve onun tekrar görebilmenin bir yolunu buluyor, onun olacağından emin olduğu bir yerde bulunarak. bu ikili orada iyice tanışıp kaynaşıyorlar ve bir anlaşma yapıyorlar. oğlanın bulaşacağı birkaç pis olaydan sıyrılması için nişanlı rolü yapması gerekiyor ve kızımızda daha çok ortama girip eğlenebilmek istiyor ama adı da çıkmaması lazım bu yüzden onun da sahte bir nişanlıya hiç hayır diyesi yok.
sonra bu ikili anlaşmalı olarak görüşmeye başlıyorlar ve kız oğlanı gerçekten bir nişanlı olarak görmediği için yanında kendi gibi davranmaktan çekinmiyor. doğal, inatçı, flörtüz, açık sözlü, yalan söylemekte bir usta falan filan. ama lucas onun bu hallerine aşık oluyor ve bunu ona da söylüyor fakat şöyle bir sorunumuz var ki nicole asla bir erkeğin boyunduruğu altına girmek istemiyor. o zamanlarda öyle sevgili olmak takılmak falan olmadığı için biri size aşık olduğunu söylüyorsa bu şu demek nişanlanıyoruz ve evleniyoruz. nicole de asla evlenmek istemediği için lucas'ı o bu konuyu her açtığında reddediyor.
lucas tabi durur mu? inadım inat benimki senden daha kanatlı diyerek konuyu kızın abisine taşıyor ve abisi de rızasını verip kızı evliliğe ikna edebilirsen ben bu ilişkiye razıyım diyor ve ufak birkaç konuda da ona yardımcı oluyor.
bu sırada birkaç olaylı meseleler yaşıyor ikilimiz fazla detaya girmeyim ve sonunda nicole de onu sevdiğini kabul ediyor bu olaylardan sonra aklı başına gelerek. mutlu bir sonları oluyor. klasik tarihi aşk romantizmi. çerezlikti, okunabilir ama türe aşina değilseniz ve tanımak, alışmak için okuyacaksanız biraz sıkabilir bilginiz olsun. bende seriyi fuardan indirimden almıştım yıllar önce zaten türü okuyorum bunu da araya sıkıştırırım diye.