···Okunma: 11 Eylül 2025 19:21 Hyunam-Dong Kitabevi, tam anlamıyla bir olay örgüsüne sahip olmayan; bir kaç karakterin yaşamlarının bazı anlarını yüzeysel gibi görünen ama derin anlamlar barındıran cümlelerle anlatan çok güzel bir kitaptı.Kitap, Kore’de 2022 yılında, bizde ise Ocak 2024’te yayımlandı.Keşke daha eski bir zaman diliminde yazılmış olsaydı.
Kitabı okurken ve bitirdikten sonra, “Keşke bu kitapla lisede, üniversitede ya da en azından iş hayatına başladığım ilk yıllarda karşılaşsaydım.” diye düşündüm. Ama elbette hiçbir şey için geç değildir. Zaten yakın zamanda okuduğum başka bir kitapta da şöyle bir cümleyle karşılaşmıştım: “Değişmek için hiçbir zaman geç değildir. Çıktığın yolda mutlu değilsen, her zaman başka bir yol seçebilirsin.”
Kitabın herkese bir şekilde hitap edeceğini düşünüyorum.İçinde mutlaka kendinizden izler bulacağınıza inanıyorum.
Son olarak, bu kitaptan öğrendiğim en değerli şey şuydu: Güzel bir gün yaşamak, aslında güzel bir hayat yaşadığın anlamına da gelebilir.