Yakari ile Ulu Kartal #okudumbitti
“Yakari ile Ulu Kartal”ı okurken kendimi bambaşka bir dünyanın içinde buldum. Küçük bir Kızılderili olan Yakari’nin cesareti, merhameti ve doğayla kurduğu o özel bağ insanın içini ısıtıyor. Hele hayvanlarla konuşabildiğini keşfetmesiyle açılan yeni kapılar… Bu sadece eğlenceli bir macera değil, aynı zamanda sevgi, dostluk ve hoşgörü üzerine derin bir ders gibiydi.
Yakari’nin sadık atı Şimşek’le ilişkisi bana gerçek dostluğun ne demek olduğunu hatırlattı. Ulu Kartal’ın yol göstericiliği ise hikâyeye hem bilgelik hem de masalsı bir hava katmış. Sayfalar ilerledikçe sadece Yakari’nin değil, kendi içimdeki çocuk tarafın da maceraya katıldığını hissettim. Kitap, doğayla uyum içinde yaşamanın, hayvanlara ve insana değer vermenin ne kadar kıymetli olduğunu çok sade ama güçlü bir şekilde aktarıyor.
Ayrıca yayınevine de özel bir teşekkür etmek gerek. Hem çeviri çok akıcı hem de baskı kalitesi harika. Sayfalar öyle kaliteli ki arkadan diğer sayfa görünmüyor, renkler capcanlı ve çizimler göz kamaştırıyor. Elinize aldığınızda basımın özenini hemen fark ediyorsunuz.
Yazardan okuduğum ilk çizgiroman olmasına rağmen kalemine hemen ısındım. Şahane bir serinin ilk adımı olduğuna eminim, devamını da mutlaka okuyacağım. Hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifle okuyabileceği, sıcacık bir macera arıyorsanız bu kitap tam size göre.
@bilgekultursanat
#yakari #ulukartal #çizgiromanönerisi #kitaptavsiyesi #bookstagramturkey #kitapönerisi #çocukvetoplum #doğavehayvansevgisi #okumakayrıcalıktır #kitapyorumu #yayıneviharikası #renklisayfalar #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri