Hayatı Kendi Ellerinde Şekillendirmek
2025 25. kitabı
Sanki kendi hayatımın kırılma noktalarına, aldığım kararların ve karşılaştığım sürprizlerin içine sokulmuştum. Geçmişimde seçimlerimle şekillenen yollar, bazen doğru sandığım, bazen ise kaderin çizdiği gizemli çizgilerle kesişen anlar bir bir gözlerimin önüne geldi. Kimi zaman yaptığım tercihler yüzünden kayıplar yaşamıştım, kimi zaman ise istemeden yoluma çıkan şansların etkisiyle ilerlemiştim. Aslan, bana gösterdi ki kader sadece pasif bir çizgi değil, seçimlerimizle sürekli şekillenen bir yol ve insan, bu yol üzerinde hem aktör hem de seyirci konumundadır. Kitap ilerledikçe, geçmişimde verdiğim kararlar yüzünden hissettiğim pişmanlıklar, kaçırdığım fırsatlar ve beklenmedik sürprizler yeniden canlandı. Kendi içimde bir sorgulama başladı; hayatın adaletsiz görünen anları aslında bana öğretici dersler veriyordu ve ben çoğu zaman bunları fark edemiyordum. Aslan’ın anlatımı, kaderin çizgisi ile kişisel sorumluluk arasında ince bir denge olduğunu ve bu dengeyi anlamanın, insanın kendi gücünü keşfetmesine yardımcı olduğunu gösterdi. Bu farkındalık, geçmişin gölgesinde sıkışmış duygularımı çözmemi ve kendi yolumu yeniden görmemi sağladı. Kendi içimde bir yolculuğa çıktım; her düşüş, her kayıp ve her sürpriz, kitabın sayfalarında daha anlamlı hâle geldi. Kaderin sadece elimizde olmayan bir şey olmadığını, seçimlerimizle şekillenen bir güç olduğunu anladım. Her sayfa, bana kendi sorumluluklarımı ve hayatın sürprizlerini kabullenmeyi, geçmişle barışmayı ve geleceğe cesaretle bakmayı öğretti. Kitabı bitirdiğimde hissettiğim şey sadece bir anlayış değil, kendi içsel gücümün farkına varmış olmanın huzuru ve hayatı kendi ellerimle yönetme cesaretiydi. Aslan’ın sözleri bana bir pusula oldu; okudukça kendi geçmişimi, seçimlerimi ve kaderimin üzerimdeki etkisini daha net gördüm ve her sayfa beni bir adım daha insan yaptı, bir adım daha gerçek.
Duygu ve Düşünce
Kaderin ÇizgisiHalid Emre Aslan · Foliant Yayınları · 202541 okunma