2025 162. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2025 00:11
Hemdert ~ Aslıhan Güngör . İlk kitapta güçlü bir kadın, Vali Nazenin Tuna ve cesur bir asker, Binbaşı Metehan Kılıçarslan ile tanışmıştık. Nazenin yeni görev yeri olarak doğuda bir ile, Akdağ’a gitmişti. Zaten orada bu görevi icra etmek yeterince zorken bir de kadın olarak bu daha zordu. Metehan’la ilk karşılaşmaları, zamanla birbirlerine hissettikleri öyle içime işledi ki çocuklarım bu kitapta acı çektikçe ben x5 çektim. Nazenin’in toplumsal tabuları yıkarcasına attığı adımlar, cesareti ve görevine saygısı öyle hayranlık duyulasıydı ilk kitaptan bu yana okuduğumuz Nazenin’in şimdiki fedakâr hali ise bambaşka kalbimi çaldı. Belki hak verilir belki verilmez ama ben yaptıklarını çok doğal karşıladım. Diğer yanda Metehan’ı da anladım. Birbirlerini yakan ama birbirlerinden sönen bir çiftti onlar. Onların aşkları, kırgınlıkları, ailelerin geçmiş bağları ve timin eğlenceli tarafı derken yine harikaydı. Düşmanlarının bir an durmayışı beni o kadar çıldırttı ki. Hemen bir adım ötemizde hem de sinir bozucu derecede uzaktaydı. Olayların bitmek bilmeyişi, kadın bir valinin yaptıklarının dilden dile yayılmasını okumayı çok sevdim. Ama en çok sevdiğim şey Metahan’ın kendinden önce Nazenin’i düşünmesiydi. Bir bayram ve bağış sahnesi vardı ki çok hoşuma gitti. Harika bir mesajdı Hasta olunca çocuklaşan Metehan ve aşık olunca bebek gibi olan Nazenin’i okumak harikaydı. Metehan ve Nazenin bu kitapta o kadar çok şey yaşayıp o kadar çok dağıldılar ki zaten kalbim paramparçaydı ama sonu… Hiç iyi değilim! üçüncü kitap gelebilir mi? Bir arkadaşın çok ihtiyacı varmış 🩵 “Sevdi ama hemdem olmadı. Dert verdi, hemdert olmadı. Bu kadın bana ne oldu ne olmadı.”
HemdertAslıhan Güngör · Lapis Yayıncılık · 2025151 okunma