2025 16. kitabı
Bazı kitaplar vardır ömrünüz de iki defa okumanız gereken. İşte bu kitapta tam öyle bir kitap. Gerçekten okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Nietzsche ve Dr. Bruer’in arasında geçen diyaloglarla kitabı bir noktadan başka noktaya taşıyan bir anlatım olmuş. “İnsanın içinde gerçekten boğulabileceği bir deniz var mıdır...?” Ünlü bir doktor olan Dr. Bruer o dönemde ruhsal rahatsızlıklarla ilgileniyor ki zaten günümüzde de psikianalizin kurucusu olarak bilinir. Kendisine bir gün çok güzel bir kadın gelir ve dostu için yardım ister. Dr. Bruer bu teklifi düşünmeden kabul eder. Tabi onu neyin beklediğinden tam olarak haberi yok. Çünkü hastası Nietzsche’dir. En başta da dediğim gibi kitap ikisinin diyaloglarıyla ilerler. Bu konuşmalar esnasında derin analizlere, düşüncelere dayanır. Kitabı okuduğunuz her satır size ayrı bir noktaya götürüyor. Onu iyileştirmek isterken Dr. Bruer kendisi hasta olduğunu fark ediyor. Kitabın sonlarına doğru elimden hiç bırakamadım ve bitmesini istemedim. Gerçekten okumanız gereken önemli kitaplardan biridir, tavsiye ediyorum. “Bütün hayatım bir seyahate dönüştü ve hep dönüp geldiğim, evim diyebileceğim tek yer, hastalığım..”
1000 Kitap
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202470bin okunma