Judith McNaught , tarihi aşk romanlarının kraliçesi sayılabilecek bir yazar. Seni Beklerken okuru hem romantizmin tutkulu dünyasına hem de aristokrasinin görkemli ama acımasız ortamına sürüklüyor.
Romanın merkezinde Alexandra Lawrence ile Jordan Townsende’nin hikâyesi yer alıyor. Alexandra, masumiyeti ve içtenliğiyle öne çıkan genç bir kadınken; Jordan, karizmatik ama kırık yanları olan bir dük. Tesadüflerin, yanlış anlaşılmaların ve toplumsal baskıların ördüğü karmaşık bir yolculukta, ikilinin aşkı sınanıyor.
Judith McNaught ’un en güçlü yanlarından biri, karakterlerini sadece birer aşk figürü olarak bırakmaması. Onlara içsel çatışmalar, gurur, kırgınlık ve özlemler yükleyerek okuyucunun kalbine dokunduruyor. Jordan’ın sert kabuğu altında yatan yalnızlığı ya da Alexandra’nın saf güveni, insanın kendi kırılganlıklarını hatırlatıyor.
Kitapta sadece romantizm değil, aynı zamanda insan ilişkilerinin incelikleri, güven, sadakat ve bağışlamanın gücü de işleniyor. Aşkın yalnızca coşkulu bir duygu değil, aynı zamanda emek ve cesaret isteyen bir yolculuk olduğunu hatırlatıyor.
Judith McNaught ’un akıcı, duyguları güçlü biçimde yansıtan dili sayesinde, okur kendini 19. yüzyıl İngiltere’sinin balo salonlarında, ihtişamlı şatolarında ve gizli fısıldaşmalarında buluyor. Yer yer dramatik, yer yer masalsı bir tonda ilerleyen roman, aşk romanı sevenler için unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Bu roman, yalnızca bir aşk hikâyesi değil; aynı zamanda “birini sevmek ile ona güvenmek arasındaki” ince çizginin sorgulanışı. Alexandra’nın masum bakışlarıyla Jordan’ın karmaşık dünyası çarpışırken, insan kendi kalbine de dönüp bakıyor: “Ben sevebilir miydim? Affedebilir miydim?” sorularıyla.
Seni Beklerken , kalbinizde derin bir iz bırakacak, masumiyetle tutkunun el ele yürüdüğü, zamansız bir aşk masalıdır.
Keyifli okumalar dilerim
Seni BeklerkenJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 2008979 okunma