Puan vermedi·634 syf.····Okunma: 13 Eylül 2025 15:04 Kazazede III / Şevval Demirdöğer
Merhaba,
Serinin ilk kitabında oluşturulan o aksiyon ve aşk dolu atmosfer üçüncü kitapta da hız kesmeden devam ettirilmişti. Bu kitabın diğer bir özelliği ise geçmişte kaldığını sandıkları her şey ile bir bir yüzleşiyor olmalarıydı. Serinin son kitabı ama, yaraların iyileşmesini, küllerinden doğmayı ve en karanlık anlarda bile umut etmeyi anlatan kalbinizi titretecek bir devam kitabıydı. Bu seriyi okumanızı tavsiye ediyorum.
Sahneler bulunmaktadır !
#kitabınkonusu
Üsteğmen Sezin Kaza, yıllardır omuzladığı sorumlulukların ağırlığıyla hem asker hem de bir kadın olarak yeniden sınanıyor. Kaçırmasının ardından işkenceye maruz kalsada görevini sürdürmeye bilgi toplamaya çalışmaya devam etmiştir. Ve onu almaya geleceklerinden ise adı kadar emindir.
Keleş aileydi onun için lakin artık Turan vardı. Daha önce tatmadığı tüm hislerin, kalbinin sahibi olan adam daima ona kol kanat germek için bir nefes uzağındaydı. Onlar kan bağıyla değil can bağıyla bağlıydı ve çok yakında kaçtığı, yok saydığı o geçmiş ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. Ve bu karşılaşmada yine Turan yanı başında olacak, yaşanan yıkım beraberinde bir çok şeyi de toprağın altına gömecekti.
Yüzbaşı Turan Akkurt sert, mesafeli ve disiplinli tavrının ardında fırtınalar kopan bir adamdı. Onunla Sezin’in yolları çatışmaların, ihanetlerin ve sırların ortasında kesişmişti. Birbirlerini kırarken, aslında kendilerini de keşfetmeye başlamış ve acılarını birlikte kucaklamışlardı. Şimdi ise sevdiği kadını kaçıranları bulmak için Keleş Timi ile harekete geçmiştir. Kaybetme korkusunu tadarken kavuşmaları da bir o kadar sancılı ve duygusal olacaktır. O yaşamayı Kazası ile sevmiş, sırtındaki yükleri taşımaktan yorulduğunu Sezin’in göğsüne başını yasladığında anlamış, en büyük kaybedişi sevdiği kadına karşı yaşamıştır. Mesleğine olan aşkı ile sınanacağını ve geçmişte yaşadığı kayıpların yeniden yaşanacağını ise çok acı şekilde öğrenecektir.
Patlayan çatışmalar, pusular, ihanetler ve beklenmedik kayıplar… Ama tüm bu kaosun içinde dostluk, güven ve sevginin yeniden inşa edilişine tanık olacağız.
#kitapyorumum
Seri kaldığı yerden devam ederken, beklenmedik heyecanları, aksiyonu ve kavuşmaları da beraberinde getirmişti. Geçmişin yaralarıyla ile geleceğin umutlarını karşı karşıya kalmış, kaybetme korkusu yüreklerinde yer edinmişti. Sezin ve Turan koparılamaz bir bağ ile bütün olurken ve aşkları doruğa ulaşmıştı. Sezin sevdasına sahip çıkarken ailesi ile yüzleşmesi sancılı ve sinir bozucu oldu. Yanında Turan’ın oluşu beni mutlu etse de o yıkım çok etkileyiciydi. Turan ise kendisini yok sayan bir annenin vicdanına kalmıştı ki, vicdansızlık nedir yüzleşti. İçlerinde kırılmadık tek bir yer kalmazken Keleş onlara aile oldu. Timdeki her biri kendi yükünü sırtlanırken, hayatta kalma mücadeleleri mest etti. Hikayelerini ayrı ayrı bölümlerde okumak ise çok keyifliydi. Şükrü’nün tüm sinir harplerine rağmen Kubat ve Ziyafet oh be dedirtecek o kavuşmayı yaşadılar. Sevil ise Fırat’a rağmen dediği yaptı ve hamile kaldı. Aslı geldiği gibi Nizami de bomba etkisi yarattı. Melik ile Göktuğ ise şaşkın ördek gibi takılırken aşk kapılarında beklemekteydi. Özgür ise… olmadı be dedirtti. Dert bir değildi ki mücadele kolay olsun. Tahriri ayrı Zafer savcısı ayrı ailevi derler ise apayrıydı.
Kimi zaman aşkın kırılganlığı, kimi zaman dostluğun gücü, kimi zaman da ihanetin karanlığıyla yüzleştiler. Her biri eksik, her biri yaralıydı ama aynı zamanda birbirine tutundukça güçlüydüler… Sırların açığa çıkışıyla değişen dengeler, kalpleri sınarken, bizleri de diken üstünde okumaya itti. Yaşanan son ile yeni kitapta bizi çok acı sahnelerin beklediğini tahmin etmek zor değil ve ben merakla beklerken sizlerde bir an önce alın isterim.