Her gün 360 sadaka nasıl tamamlanabilir sizce
Vucudunda üç yüz altmış eklem var. Her biri için her gün sadaka vermen gerektigini biliyor muydunuz?
·1 alıntı·
1.068 Gösterim
Halk arasında kuşluk namazı olarak bilinen duha namazıda bu sadakayı karşılıyor 🌹 Efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Birinizin her bir eklemi (ve kemiği) için bir sadaka gerekir. Bu sebeple her tesbih sadakadır,her hamd sadakadır, her tehlil sadakadır, her tekbir sadakadır, iyiliği emretmek sadakadır, kötülükten sakındırmak sadakadır. Kulun kuşluk vakti kılacağı iki rekât namaz bütün bunların yerine geçer."
Züleyha misali
Allah razı olsun kardeşim bunu bilmiyordum🤲
Ebû Zer’den (ra), nakledildiğine göre Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Her ekleminiz için bir sadaka vermeniz (uygun olur). Her tesbih (sübhânallâh) sadakadır. Her tahmid (elhamdülillâh) sadakadır. Her tehlil (lâ ilâhe illallâh) sadakadır. Her tekbir (Allahü ekber) sadakadır. İyiliği emretmek sadakadır. Kötülükten sakındırmak sadakadır. Kişinin kuşluk vaktinde kılacağı iki rekât namaz ise, bunların hepsinin yerini tutar.” (M1671 Müslim, Müsâfirîn, 84)
GS1905GS1905 Elhamdülillah 🤲
Züleyha misali
Söylenecek her sübhânllah (tesbih), elhamdülillah (tahmid), lâ ilâhe illallah (tehlil) ve Allah ekber (tekbir) kelimeleri ayrı ayrı birer sadakadır. Ne güzel bir dinimiz var
İlim meclislerine de katılmak bu sadakayı öder diye biliyorum 😊
Evet. Tebessüm etmek😊
MuhterizMuhteriz anladım hocam latife etmistim bende Allah razı olsun 😊