Puan vermedi·380 syf.····Okunma: 14 Eylül 2025 14:30 “Okumak, sadece bilgi edinmek değil; ruhun karanlıklarına ışık tutmaktır. ‘Yaradan Rabbinin adıyla oku’ düsturuyla bitirdiğim bu kitap, bana hem aynalık hem de yol arkadaşlığı yaptı. Kendimde ve çevremde gördüğüm çeşitli sorunlara, farklı durumlarda nasıl tepki vermem gerektiğine çoğu zaman karar veremiyordum. Bazen abartılı bir tepki verdiğimi, bazen de olması gerekeni yaptığımı düşünüyordum. Kitap ise bana bu durumların çok doğal ve insani olduğunu hissettirdi.
Okurken sık sık ‘Bu sıkıntıyı tek başıma yaşamıyorum’ diyebileceğim bölümlerle karşılaştım. Hatta çevremde gördüğüm bir durumu kitapta da bulup, yazarın bakış açısını görmek bana yol gösterici oldu. Bu yönüyle eser, benim için adeta örneklik teşkil etti.
Aslında insan ve onun sorunları her dönemde aynı; sadece zaman değişiyor. Küçük şartlar farklılık gösterse de, sorunların köküne inmediğimiz sürece yıllar geçse de aynı meselelerle karşılaşmaya devam ediyoruz. Milyonlarca insan da benzer şekilde bu sıkıntıları yaşıyor.
Bu kitap bana bir kez daha şunu kavrattı: İzzet ancak ve ancak İslâm’dadır ve insan, onun düsturuyla hareket etmelidir. Mektuplar gönderen kardeşlerimizden ve onlara yanıt veren, İslâm için mücadele eden, İslâm’a hizmet eden değerli yazarımızdan Allah razı olsun. Selametle…”