·216 syf.····Okunma: 14 Eylül 2025 14:56 Alper Canıgüz’ün okuduğum ilk kitabı Kan ve Gül oldu ve doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Roman, başından sonuna kadar sürükleyiciliğini korudu. Okurken sürekli “şimdi bu hikâye nereye bağlanacak acaba?” diye teoriler ürettim ama çoğu tahminim tutmadı. Bu da kitabın heyecanını artırdı. Özellikle başta küçük bir ayrıntı gibi görünen ipuçlarının, sonunda şaşırtıcı bir şekilde büyük anlamlar kazanması benim en sevdiğim anlatım tarzlarından biri.
Kitabın dikkat çekici yönlerinden biri de müzik ile edebiyatı birleştirmesi oldu. Bölümlerin Nirvana şarkılarından alınan başlıklarla ilerlemesi, romana farklı bir tat katıyor. Bazı bölümlerde ara verip Kurt Cobain dinleyerek devam ettim; bu, okuma deneyimimi daha da özel hale getirdi.
Kan ve Gül, kara mizahı, polisiye unsurları ve ironik diliyle sıradan bir romandan çok daha fazlası. Kimi zaman güldüren, kimi zaman düşündüren, özgünlüğüyle öne çıkan bir eser. Artık “özgünlük” dendiğinde aklıma gelecek ilk kitap bu olacak.