Ikiz yılanların bakıştığı yerde, geçmişin gölgeleri saklıdır..
Merhaba dostlarım
Bugun tarihi ve fantastik hatta yer yer mitolojik bir eserle karşınızdayım.
Leviathan büyük, ahşap bir kadırga. Yakamoz yolcularını taşıyan bu gemi tehlikeli sularda dolaşıyor.
Denizlerde gerçeklerle Efsaneler arasında bir yaşam var ve ince bir çizgi var.
Artemisli Hakan geminin reisi .Gensu gemideki sifaci ve içlerinde tek kadın. Turgut, Asu,Kalınga ve tayfalar Balya Badra limanından yola çıkıyor. Tek bir amaçları var Zaganosun guncesini bulmak .Piri Reis haritasında da bahşedilmiş tehlikeli yerlerden geçmeleri gerekiyor .O günceyi bulduklarında büyük sırları ogreneceklerini düşünüyorlar.
Devlette korsanlara karşı donanmayla savaş açmış. Yakamoz yolcuları tehlikeli korsanlar arasında sayılıyor.
Yolculuk sırasında denizcilerin korkulu rüyası Kırmızı Balık Merası ndan geçiyorlar.Ve en tehlikeli yer Yılan Korusu .Gündüz ve gece bu vakitler İki dünyanın arasında bir geçittir .gündüz yaşayanların Dünyası hüküm sürer ..
Gece olduğunda ise ruhların dünyasından, bu dünyaya bir geçit açılır. Ebediyet işinden ruhların dünyasına geçiş sağlanır Ama bu yol her zaman açık değildir ve o yılı geçenler geri dönmeyebilirler . Gün ana ve Ayatanın görevleri bu. Bu eşiği Zağanos bulmuş ama bunlara söylememiş ..Eğer Gün anayla Ayata ölürse döngünün sonu olur ..
Dünyanın çöküşü ve kaosun başlangıcı olur..
Bakalım Artemisli Hakan ve ekibi günceyi bulup ,sırlara vakıf olabilecekler mi ?
Fantastik denizlerin dünyasına girmek isteyenler buraya...
Kitapla kalın dostlar...
Kan, Gemi ve ŞarapMert Er