2025 42. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2025 16:53
Marcus serisinin ikinci kitabı olan Karanlık Avcısı ile, Donato Carrisi kesinlikle favori polisiye yazarlarımın arasına girdi. İlk kitap çok acayip bir noktada bitmişti, yazar devamında da aynı şoku yaşatmayı başarıyor. Neyse ki üçüncü ve son kitap yakın zamanda Pegasus tarafından çevrildi ve okunacakların en tepesine yerleşti. Roma ve Vatikan sokaklarında bir seri katilin peşinde bir rahip ve bir polis… Gizli örgütler, tarikatlar, olay içinde olaylar…İlk kitapla doğrudan bağlantılı olduğu için konuyu fazla açamıyorum ama şunu diyebilirim ki gerçekten soluksuz okunuyor. Yazar kitap boyunca hatta bittiğinde bile gizem unsurunu biraz olsun azaltmamayı başarıyor. Donato Carrisi’nin tarzını yine çok sevdiğim bir yazar olan Craig Russell’a benzetiyorum. Katman katman yarattığı kurgunun içinde bizi sürüklerken, resmen o zaman ve mekana götürmeyi başarıyor. Ana karakterlerle beraber günlerce Roma sokaklarını arşınladım, tarihini soludum. İnanılmaz derecede oraya gidip, bahsettiği yerleri kendi gözlerimle tekrar görmek istedim. Eleştirebileceğim tek şey, yazarın belki de okuyucunun hafızasına güvenemediğinden bazı şeyleri tekrarlaması oldu.
Karanlık AvcısıDonato Carrisi · Pegasus Yayınları · 202185 okunma