Şiir Yazmak Hünerdir, Şiir Gibi Yaşamaksa Marifet
2025 5. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2025 13:41
Taze bir umut ısmarladım yüreğime, taze bir başlangıç. Bir serçenin gözyaşları kadar sahici, bir kırlangıç aceleciliği kadar kıymetli. Bu umutla çoğalttım duygularımın her zerresini, lâkin utandım ifade edemediğim hislerimden.. Huzur, yangın yerine dönmüş hayatımızda, gönlümüzü selamete erdirmek için, her şeyi yaptıktan sonra İbrahimî bir teslimiyetle sadece Allah’tan beklemektir. Yani ki huzurun anahtarıdır sabır. Yaşamdan öğrendiklerimiz sabrımızın eseridir neticede. Ki insanoğlunun oluşturduğu bu nadide esere karakter ismini vererek taçlandırırız değerlerimizi. Her zaman, her olay ve durum karşısında doğruluk ve dürüstlükten ayrılmadığımız takdirde bu değerlerin hakkını vermiş sayılabiliriz. Karakter ise düşüncelerimiz de dâhil olmak üzere günlük alışkanlıklarımızın ortak bileşiminden meydana gelir. Dürüst bir insan olmak ve karakter değerlerimizi güçlendirmek için hayatımızda her zaman kararlı bir şekilde doğru tercihler yapmak zorundayız çünkü hayattaki en büyük zenginliğimiz dürüstlüğümüzdür. Dürüst insan olarak toplumdaki diğer insanların hak ve hukuklarına saygılı olmanın ön koşullarından biri de empati yapmayı bilmektir. Empati yapabilmeyi başaran insanlar, kendini diğer insanların yerine koyarak meseleleri onların penceresinden de görebildikleri için duygusal zekâ açısından da ileri seviyede olurlar. Empati yaparak yaşadığı her şeye şükretmeli insan çünkü insan olmak yaratılan her şeye O’nun nazarıyla bakmak ve hürmette bulunmaktır. Bu adımları atabilmek için de yapmamız gereken ilk hamle kanaat etmektir. Kanaat, tükenmez bir hazinedir. Kanaat eden aziz olur, hırslı olan da zelil olur. Kazanmak için her yol mubahtır anlayışı, ruhumuz ve hayatımız üzerinde çok yıkıcı bir etkiye sahiptir. Yardımseverlik ise insandaki olgunlaşmanın ve merhametin bir göstergesidir. Güzel ahlaklı bir insan yalnızca insanlara değil, doğadaki tüm canlılara da sevgi, merhamet ve saygı gösterir. Yaşam boyunca içinde bulunduğumuz zor şartlar aslında tutkularımızı, amaçlarımızı ve hayallerimizi gerçekleştirmemiz konusunda ateşleme görevi yapar. Eğer ki bazı zorluk ve engellere rağmen öncelikle kendine inanır ve azim gösterirse, altından kalkamayacağı hiçbir zorluk ve ulaşamayacağı hiçbir başarı yoktur çünkü sabrın zirvelerinde dolaşmayanlar, başarının mutluluğunu yaşayamazlar.
Sen Çok ÖzelsinZekeriya Efiloğlu · Hayat Yayınları · 202182 okunma
1.412 Gösterim