2025 73. kitabı
Kitap, 1.019.795 değerlendirme ile 4.08 gibi bir puana sahip. Açıkçası ben bugüne dek bu denli yüksek değerlendirmesi olan bir kitap okumamıştım. Ama neden bu kadar çok okundu, okurlar benim görmediğim neyi gördü, gerçekten merak ediyorum. Çünkü bana göre kurgu oldukça sıradandı, anlatım fazlasıyla uzatılmıştı ve asıl konuya bir türlü gelemedi. Yer yer temposunu kaybeden, okuyucuyu sürüklemek yerine yerinde sayan bir hikâyeye sahipti. Kitapta iki karakterden biri sürekli yalan söylüyor, hangisinin doğruyu anlattığı ise belirsiz. Bu da elbette kitabın gizemini yükselten ve okuru sürekli tetikte tutan bir unsur. Ayrıca her bölümde kimin samimi, kimin manipülatif olduğunu çözmeye çalışmak, merakı diri tutuyor ancak kitap kendini tekrarlayan bir anlatıma sahip. Ayrıca sonu bana göre biraz muallakta kaldı. Final bölümü yarım bırakılmış değildi, ancak bir karakterin düşünceleri beni sürüncemede bıraktı. Gerçekten doğruyu mu söylüyordu, yoksa gerçeği görmezden gelip kendini mi kandırıyordu, emin olamadım. Sonuç olarak türü sevenlerin beklentilerini büyük ölçüde karşılayamasa da yarattığı belirsizlik duygusuyla okunmaya değer bir psikolojik gerilimdi.
Hiçbir Şey Göründüğü Gibi DeğilLisa Jewell · Olimpos Yayınları · 2025196 okunma