2025 5. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2025 00:00
beklentimi karsıladı mı? hayır begendim mi? evet kitabı okurken baslarda enemies to lovers okuyacagım icin gercekten heyecanlanmıstım ama assla enemies to lovers degil. uzaktan yakından alakası yok. bu yüzden bu anlamda beklentimi hiç karşılamadı. ancak onun dısında bence cok cok keyifli akıcı bir kitaptı. okurken hic sıkılmadım. olay örgüsünü ve karakterleri gercekten sevdim. özellikle violetin gelisimini okumak cok keyifliydi, xaden'la ilişkilerini ve aralarındaki cekimi, bağı okumak da. en keyifli sahnelerse kesinlikle ejderhalarla olan diyaloglardı. ejderhalar kitaba girdiginde kitaptan aldıgım keyif seviyesi ikiye katlandı. birkaç olumsuz eleştiri yapmam gerekirse, beni hiç rahatsız etmeyen klişeleri vardı. kurguya yedirilmişti ondan dolayı bazı seyleri tahmin etsem de hic rahatsız olmadım. beklemedigim olaylar da oldu bu yüzden bunu bir eksi saymıyorum. en büyük eksi kesinlikle karakterlerin yüzeyselligiydi. ana karakterler dışında hiçbir yan karakteri düzgün derinlemesine işlememiş yazar. seri boyunca violetin yanında gezen sözde en yakın arkadasının nası birisi oldugu hakkında hicbir fikrim yok. dean cocukluk arkadası mesela ama kim? mira ablası ama kim? rhi kim? xaden kim? benim gibi kötü karakteri bile anlamak bag kurmak isteyen biriyseniz bu kitap sizi bu anlamda hic tatmin etmez xaden ve violet bile bence yeterli derinlikle işlenmemiş. ilişkilerini okumak keyifli olsa da kesinlikle o da çok yüzeysel kalmış. daha derin sahneler, daha derin karakterler okumak isterdim. hiçbir karakteri içselleştiremedim. liam ve ejderhalar haric hicbir yan karakterle bag da kuramadım. xaden violet üstüne kurulmus bir kitaptı ki onların islenis bicimi de bence yeterli degildi umarım diger kitaplarda bu durum düzelir her seye ragmen sevdigim ve keyif alarak okudugum bi kitaptı. gün icinde bu kitabı okuyacagım saatleri heyecanla bekledim bu bile kitabı sevmem icin yeterli bi neden. cok büyük beklentilerle baslamayın ama keyif alacagınızı da bilin <3 iyi okumalar
Dördüncü KanatRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20236,3bin okunma