2025 128. kitabı
Herkese merhaba sevgili kahvekitapuyumu ailesi! Bugün sizlere @patarakitap ‘tan çıkan bir kendini bulma hikayesinin önerisi ile geldim… • Hamza, yıllardır bir hırsızlık çetesinin içindedir. Onlarla beraber iş yapmaktadır ama artık bu durumdan rahatsız olmaya başlamıştır. Bu grubun lideri olan Tayfun Hamza’ya bazen kötü davranırken grubun üyesi Deniz, ona abi şefkati ile yaklaşmaktadır. • Hamza, hayatını değiştirecek bir pastane ve onun sahibi ile tanışır. Maneviyatı yüksek dükkan sahibi Kadir amca, Hamza’nın hayatına güzel dokunuşlar yapacaktır. • Hamza, Çete’deki abi dediği insanlarla yolunu ayırıp kendine yeni bir hayat kurmaya çalışır. Kadir amcanın yanında çalışmaya başlayan Hamza geçmişini geride bırakır. • Kitapta ara ara Hamza’nın 14 yaşına misafir oluruz ailesinin onu yoksayması ve Hamza’nın kaybolması hikayeyi daha da derinleştirirleştir. • Hamza, bu arada Kadir amcanın torunu Gül Seda ile tanışır ve bu da onun hayatının dönüm noktası olacaktır. •Deniz ve Tayfun karakterlerinin büyük sırları Hamza’nın hayatına dokunacaktır. Aynı zamanda Gül Seda’nın hayatına giren kişinin Hamza ile bağı oldukça şaşırtıcıdır. • Kitabın ilerleyen sayfalarında Üç Yıldız adlı teşkilatın Hamza ile olan ilgisi öğrenmek beni çok şaşırttı. Kitabın bir kısmından sonra Hamza’nın hayatı ile ilgili çok çarpıcı gerçekler öğreniyoruz. Özellikle Deniz ve Tayfun’un her şeye hakim olması ve Hamza’yı korumaya çalışmaları çok duygusaldı Deniz, Tayfun ve Hamza arasındaki kardeşlik bağını derinden hissediyoruz. Kardeşliğin kan bağı ile olmadığını bu üçlü bizlere kanıtlıyor. • Hem bir kendini bulma hikayesi hem de mücadele dolu hayatları okuduğumuz bir kitaptı. İçerisinde ufak ufak aşk olması da hikayeyi canlandırmıştı. Ben sakin bir kitap okuyacağım diye beklerken aksiyon dolu sahneler mevcuttu. • Kitabın içerisinde çok fazla karakter var fakat kitabın sonuna doğru her karakterin birbirleriyle bağlantısı olduğunu anlıyoruz. • Yer yer güldüren yer yerde hüzünlendiren bir kitaptı.
YalgızHatice Okumuş · Patara Kitap · 202512 okunma