“Adelaide”, okurken insanın kalbine sessiz ama derin bir sızı bırakan kitaplardan biri. Ana karakterin yaşadığı kırılganlık, yalnızlık ve aynı zamanda kendini arayışı, bana kendi içimdeki bazı sancıları hatırlattı. Özellikle sevgi uğruna kendini feda eden, karşılık beklemeden vermeye alışmış bir kalbin nasıl yavaş yavaş yorulduğunu görmek, beni çok etkiledi.
Kitap boyunca hissettiğim en güçlü duygu, yalnızlık ve özdeğer arayışı oldu. Adelaide’in aşkı bir sığınak gibi görüp aslında kendi varlığını, sınırlarını kaybetmesi bana çok tanıdık geldi. Okudukça, onun iç dünyasındaki dalgalanmalarla kendi hislerim arasında köprüler kurdum.
Dilinin akıcılığı, betimlemelerin yoğunluğu sayesinde adeta Adelaide’in zihninin içinde dolaştım. Onun kırık yanlarını gördükçe, kendi kırıklıklarıma da ayna tuttum. Kitabın sonunda bana kalan duygu; sevginin ancak kendini de sevdiğinde gerçek olabileceği, başkasının gölgesinde değil, kendi ışığında var olmanın önemi oldu.
Genevieve WheelerAdelaide Adelaide, kalbini fazla veren herkesin kendinden bir parça bulacağı, duygusal yoğunluğu yüksek, insanı düşündüren bir kitap.
AdelaideGenevieve Wheeler · Kairos Kitap · 20251,961 okunma