Puan vermedi·254 syf.····Okunma: 13 Eylül 2025 16:26 Selam. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Can Gürses'in Kırık Beyaz adlı romanı oldu.
Yazarın kaleme aldığı ikinci romanı benim ilk okuduğum kitabı oldu. Cansız varlıkların ayın, güneşin, rüzgârın vs. renklerin mavinin, sarının, kırmızının, vs. dile geldiği sıradışı bir masalsı anlatımla karşılaşıyoruz.
Kuzgun yaşadığı yerden annesinin ölümüyle kalkıp İstanbul'a göç eder. Sessiz içine kapanık biri hayatına iyi insanların çıkmasıyla bayrak satmaya başlar. Bir gün sinemada daha gölgesinden hayran kalan Kuzgun, Zambak'a aşık olur.
Birbirlerine tutkuyla bağlıyken hiç sebep yokken anlamsız bir şekilde Zambak'tan ayrılır Kuzgun. Eser boyunca ayrılığın nedenini sorgulayarak okuyoruz ama bir sebep yok.
Sıradışı anlatımı güzeldi fakat fazlaca uzun sürmesiyle benim için yorucu bir okuma oldu. Üstelik iki sevgilinin ayrılışlarının sebepsiz yere gerçekleşmesi de tatmin edicilik bakımından eksik kaldı. Keza sonuyla da etkili bir bitiş olmadı benim nazarımda.