·141 syf.····Okunma: 16 Eylül 2025 15:58 ~"Nehir gibidir insan; yalnızca yüzeyi görülür, derinliklerinde hangi fırtınaları sakladığını kimse bilmez."
~"Dünyayı güzellik kurtaracak. Bir insanı sevmekle başlayacak her şey."
Herkese merhaba bugün benden uzun zamandır istediğiniz kişisel gelişim türünde bir öneri ile geldim sizlere. Ben bazı kişisel gelişim kitaplarının ruha şifa verdiğine inanıyorum. Uzun zaman sonra okuduğum en güzel kişisel gelişim kitaplarından biriydi. Gerek yol göstericiliği gerek naif dili gerekse harika alıntılarıyla benim için kısa sürede bambaşka bir kitap oldu.
Ben Hanife hanımı çamların ıslığı kitabı ile tanımıştım. Kitabın dilini çok sevmiştim ancak Hanife Hocamın yolculuk kitabı benim en sevdiğim kitabı oldu. Kitaptan biraz daha detaylı bahsetmek istiyorum.
Kitabımız dört bölümden oluşuyor; kendine yolculuk, duygulara ve değerlere yolculuk,umuda yolculuk, anılara yolculuk. Her bölüm ufkunuzu geliştirirken farkında olmadığınız ya da görmezden geldiklerinize de dikkat çekiyor. Ayrıca kitabın içerdiği kısa hikayeler de oldukça öğretici ve yol göstericiydi.
Ben kitabı okurken birçok alıntı çizdim ve Hanife hanım'la birlikte yolculuğumu tamamladım. Kısa sürede okunan ancak tesiri uzun zaman devam edecek farklı ve güzel bir kişisel gelişim kitabıydı. Hanife Hocama her eseriyle daha bir hayran kalıyorum. Kendisini tebrik ediyorum ve yazma yolculuğunun her daim gelişerek ilerlemesini temmeni ediyorum. Kitabı okuyacak herkese şimdiden keyifli okumalar kitaplarla kalın