Var olsun Türk Irkım!
Gel de şimdi bu adamın şiirlerini oku.
··4 alıntı·
Türkler,Dünya’nın en eski milletlerinden biri ve tarihleri de Araplardan çok çok daha eski. Yazar böyle bir şey gerçekten demiş mi diye baktım bunu buldum. yenicaggazetesi.com.tr/turkceyi-bize-a...
Byyazar
Gerçekten böyle bir şey demiş. Ne acı değil mi ? Özellikle İslamı Türklükle bağdaştıran kesim, ne gariptir ki Atatürk'e de Türk'lüğe de düşman.
Okumuyorum,okumam da.
Byyazar
Çilem Paylaştığım iletinin bu kadar dikkat çekmesini beklemiyordum işin aslı. Ama siz de bizzat birebir iletişim kurup da örneklendiren ikinci kişisiniz. Bunları okuyuculardan bizzat duymak acı bir durum ama sevindirici de. Bana göre Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü savunmayan hiçbir fikirin sanatı da olmaz. Bir kez daha anlıyorum ki; hala umut var...
İsmet Özel yakınen tanımam lakin yakınen tanıyan bir arkadaşım onun çok kibirli olduğunu söylemişti. Nedendir bilmem kendisine ezelden beri bir ön yargım var. Hatta arkadaşımın bir anekdotu da şöyleydi; bir gün vapurda seyahat ederken bir hayranı onun şiirlerini kulaklık ile dinliyormuş tesadüftür ki o gün o vapurda İsmet Özel’de varmış ve karşılaşırlar. Adam çok şaşırır ve “bu ne güzel tesadüf ben de tam da sizin şiirlerinizi dinliyordum.” der, İsmet Özel’in cevabı da “Ne yazık ki ben de sizi şu an dinlemek zorunda kalıyorum.” olur.
Byyazar
• H a t i c e Kesinlikle ama kesinlikle öyle. Bazı kitaplar, şairler ve yazarlar ile asla kesişmeyecek. Ve dahi kesişmesin de..
Tümü olmasa dahi, Türkçe sanmış olduğumuz birçok sözcüğün Arapça, Farsça kökenli olduğu doğrudur.
Byyazar
Türkçe'de yaklaşık olarak 16 bin yabancı kelime vardır ve bu kelimeler: arapça, farsça, Fransızca, Latince, İngilizce olarak da kendi içlerinde bölünür. Yani aksine yabancı zannettiğimiz bir çok kelime Öz Türkçe'dir.