2025 23. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2025 00:00
Kül KanatKül Kanat~ Almina TanerAlmina Taner Puanım:8 İçerik uyarısı: Sadece dövüş sahneleri var ama etkilenebileceğiniz seviyede değil. 13+ rahatlıkla okuyabilir. Konusu:Mavella köyünde yaşayan ve bir kütüphaneci olan Mila nın köyü yırtıcı bir canavar tarafından yok ediliyor ve Mila da yaşlı bir kadının sözlerinden hareketle birkaç gün önce tanıştığı bir pegasusla fantastik bir evrene gidiyor. Kitabın devamındaysa gittiği diyardaki okul hayatını ve arkadaşlıkları okuyoruz. Yorumum: Okul olmasa bir günde bitirebileceğiniz bir kitap aslında, sürükleyici ve yazarın dili de rahat okunuyor zaten. Çok fazla fantastik okuyanlar kitabı okurken sıkılabilir ya da kitap basit gelebilir. Kitabın fantastik yönünün biraz zayıf olduğunu düşünüyorum o evrene ait şeyler azdı, ben fantastik kitaplarda gerçek dünyaya ait şeylerin olmasını sevmiyorum o yüzden 2 puan kırdım zaten yoksa kitap güzeldi. Kitabın içinde "Allah Allah" ya da "Tövbe tövbe" gibi ifadeler vardı, gerçek dünyaya ait olarak telefon benzer şeyler ve makyaj malzemeleri felan vardı bunlar olmasa daha iyi olurdu bence. 2 puan kırmamın bir diğer nedeni de Mila köyünü yakanın kim olduğunu bulmak için çok az çaba harcadı ve yeni geldiği dünyayı hiç yadırgamadı bence bu kısımlar daha iyi yazılmalıydı. Bunlar dışında kitabı beğendimm, yeni yeni fantastiğe başlayanlara ya da akıp giden bir kitap okumak isteyenlere öneririm, buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederimm
Kül KanatAlmina Taner · Athica Yayınları · 2025137 okunma