Kül Kanat

Mayıs 2025
Athica Yayınları

2025 23. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2025 00:00
Kül Kanat~ Almina Taner Puanım:8 İçerik uyarısı: Sadece dövüş sahneleri var ama etkilenebileceğiniz seviyede değil. 13+ rahatlıkla okuyabilir. Konusu:Mavella köyünde yaşayan ve bir kütüphaneci olan Mila nın köyü yırtıcı bir canavar tarafından yok ediliyor ve Mila da yaşlı bir kadının sözlerinden hareketle birkaç gün önce tanıştığı bir pegasusla fantastik bir evrene gidiyor. Kitabın devamındaysa gittiği diyardaki okul hayatını ve arkadaşlıkları okuyoruz. Yorumum: Okul olmasa bir günde bitirebileceğiniz bir kitap aslında, sürükleyici ve yazarın dili de rahat okunuyor zaten. Çok fazla fantastik okuyanlar kitabı okurken sıkılabilir ya da kitap basit gelebilir. Kitabın fantastik yönünün biraz zayıf olduğunu düşünüyorum o evrene ait şeyler azdı, ben fantastik kitaplarda gerçek dünyaya ait şeylerin olmasını sevmiyorum o yüzden 2 puan kırdım zaten yoksa kitap güzeldi. Kitabın içinde "Allah Allah" ya da "Tövbe tövbe" gibi ifadeler vardı, gerçek dünyaya ait olarak telefon benzer şeyler ve makyaj malzemeleri felan vardı bunlar olmasa daha iyi olurdu bence. 2 puan kırmamın bir diğer nedeni de Mila köyünü yakanın kim olduğunu bulmak için çok az çaba harcadı ve yeni geldiği dünyayı hiç yadırgamadı bence bu kısımlar daha iyi yazılmalıydı. Bunlar dışında kitabı beğendimm, yeni yeni fantastiğe başlayanlara ya da akıp giden bir kitap okumak isteyenlere öneririm, buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederimm
Kül KanatAlmina Taner · Athica Yayınları · 2025140 okunma
Biraz doğru biraz yanlış olan bir kitap (spoiler var)
2025 2. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 17:17
Beni aşırı derecede arada derede bırakan bir kitap oldu. Kitap konu bakımından çok güzeldi. Daha önce hiç görmediğim bir konuydu. Fantastik okuyan ve okumaya bayılan biri olarak daha öncelerde okumuş olduğum kitapların herhangi birinde pegasusların bu denli ön planda tutulduğu ve hikayenin oluşmasını sağlayan yegane şey olduğunu ilk defa gördüm. Etkilendim baya. Özel bir evren oluşturulmuş, türler, hikayeler, yer isimleri gibi gibi bir sürü şey için fazlaca uğraşılmış bunlar çok belli. Ve bunlar aşırı hoşuma gitti. Ancak bazı şeyler yanlıştı. İlk olarak bu yanlışlardan bahsedeceğim daha sonra kitabın güzel yanlarından bahsedeceğim. Kitapta çok ama çok fazla devrik cümle vardı. Bir kere olan bir durum olsa neyse ama okuduğum çoğu cümlede bütün dikkatim cümlenin yanlışlarına kayıyor ve kitaptan sürekli kopuyordum. Bir yerden sonra aşırı bunaltıcı bir durum haline geldi. Karakterlerin duyguları bana hiç samimi gelmiyordu. Gülüyorlardı, aşırı samimiyetsiz geliyordu. Kızıyorlardı, çok hafif geliyordu. Yani ne bileyim. En sonda Lizge'nin ölümü mesela. Bu kadar üzücü bir duruma, çok sevdikleri birinin ölümüne karşı karakterlerin tepkileri çok ama çok sığ kaldı. Ağladım ama diğer karakterlerin beni sözleri ile etkilemesi yüzünden değil sadece Lizge için. Olay örgüsü çok ama çok hızlı gelişti. Evrenin daha çok işlenmesini ve öğrendiklerimizin altının doldurulması, yaratılan evrene adapte olmamızı isterdim. Ancak her şey çok hızlı gelişti. Bazen olayları karıştırıyor ve ne yaşandığını kaçırıyordum. Bu benim için aşırı eksi bir durumdu. River ve Mila ilişkisi benim için aşırı saçma gelişen bir ilişki oldu. Tatlılar ama bazı şeyler eksik kaldı. Yaşanılan çoğu olayda kopukluk hissettim. Ayrıca bazı sorular cevapsız kaldı. Umarım ikinci kitapta bu sorunlar düzelir.
Almina Taner - Kül Kanat
2025 9. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2025 00:00
Kül Kanat Merhaba, bugün henüz kitabı dakikalar içinde bitirmişken Kül Kanat hakkında konuşmak istiyorum; BA YIL DIM! Kitap epik fantastik türünde bir roman. Pegasuslar, feniksler, hrisaorlar derken kendinizi bambaşka bir evrende buluyorsunuz. Hem de kaldırımlarının arasındaki çiçeklere kadar ince elenip sık dokunmuş harika bir kurgu ile sarmalanmış bir evren. Kendi halinde bir kütüphanecinin diyarında bir pegasus bulması ile hikaye başlıyor ve devamında ne desem spoiler olur gibi geliyor. Kitap sizi kendi içine hapsediyor ve sayfalar nasıl geçiyor anlamıyorsunuz. Kendimi oldukça heyecanlı bir film izliyor gibi hissettim ve son bölümü kitap bitmesin diye 1 gündür okumayı erteledim. İkinci kitabını iple bekliyor olacağım. Mutlaka okuyun, okutturun! Almina Taner (Not: River Mavros bir hayal ürünüdür. Aşık olmak tehlikeli ve yasaktır )
2025 21. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2025 16:48
BAYILDIM! Almina’yı küçük yaştan beri severek takip ettiğim için 3.kitabı olan Kül Kanat’ı okumak istedim.İlk defa fantastik bir kitap okuduğum için mi bilmiyorum evren bana harika geldi.Her şey o kadar detaylı olarak dizayn edilmiş ki kurguya hayran kalmamak elde değil.Dürüst olmak gerekirse ben bu kadarını beklemiyordum.Yazım dili, betimlemeler, olayların oluş sırası o kadar ustacaydı ki gerçekten yirmi yaşında bir gencin yazdığına hayret ettim.Gerçekten çok başarılı bir kitap ve ben bu serinin bomba olacağına çok eminim.Ayrıca okurken genç bir kadın yazarımızın bu kadar başarılı olması beni çok gurulandırdı.Çok samimi söylüyorum kitap harikaydı.Okuyun derim. SPOİLER Kitabın sonunda Lizge öldü diye çok ağladım.Umarım dirilir ahhahahah… Şaka bir yana gerçekten en sevdiğim karakterdi yaa.Ayrıca binici grubum Volcrys çıktı
Kül kanat yorumu🩵
2026 1. kitabı
Bence kitabın başı biraz durağan başlıyor ama olayları okudukça o kaybolup gidiyor.Her seferinde sıkılmanıza izin vermeden olaylar oluyor ve sizi kitabın içinde tutuyor.Yazım di biraz daha geliştirilebilir fakat piyasadaki kitaplara baktığımızda bence yine de biraz daha güzel bir yazım dili var.Sadece Mila ile Riverin arasında pek bir kimya göremedim.Mitolojik olayları,Pegasusları alan konusu çok yaratıcı ve güzeldi.Bence okunabilir Almina Taner Kül Kanat
2026 2. kitabı
Çok keyifliydi sadece biraz daha kısa olabilirdi bence. Neredeyse 600 sayfa ve sıkıcı olmasa da bir şeyler uzamış gibi hissettirdi. Karakterler çok güzeldi umarım devam kitabı kısa sürede gelir.
2025 1. kitabı
Kitap o kadar güzeldi kiii, umarım ikincisi de hemen çıkar Mila ile beraber evreni tanımamız, her saniye yeni şeyler çıkması o kadar güzel hissettirdi ki. Kitabı okurken bu kitap evimmiş gibi hissettim kendimi en beğendiğim kitaplar arasında artık kendisi fantastik, pegasuslar vb gibi şeyler seviyosanız şiddetle tavsiyemdir. Alminayı youtubedan da takip ediyodum kitabını da direk aldım ondan okuduğum ilk kitaptı, devamının da geleceğine eminim. Bu arada floraven çıktım testte de (mutluayseee)
2026 2. kitabı
Spoiler ve Teori Niks in hayatta kalmak için yaşayan bir şeye tutunması gerekiyorsa ve lizgenin cıvıltıyla yaşam bağı varsa ve bu sayede lizge hayatta kaldıysa niks in lizge sayesinde yaşadığına inanmak istiyorum dolayısıyla lizge nin yaşadığına inanmak istiyorum
Kül KanatAlmina Taner · Athica Yayınları · 2025140 okunma
beni 1.5 yıllık reading slump’tan çıkaran o kitap…
2025 14. kitabı
Kurgu mükemmeldi, Almina’nın anlatımı da öyle. Fakat o kadar yoğun bir kurgusu ve olayları vardı ki, bazı şeyler çabucak oldu. Olaylar mantıklıydı ve açıklamaları tatmin ediciydi. Aynı zamanda savaş, çatışma sahnelerinin betimlemesi evet var, ama eksik veya yanlış yöne yoğunlaşılmış. Sonlara doğru bazı kopukluklar, oldu bittiye getirilen olaylarda vardı. İçinde aşk, dostluk, aile bağları, düşmanlık vb. konular var ve işleniş şekilleri oldukça hoş. Sadece bazı karakterlerin dinamikleri yazarın kafasında ve kurguda okay ama bize tam olarak geçirilememiş. Okurken evet mantıklı diyorsunuz ama öncesinde o şeyler size çok yansıtılmadığı için olaya Fransız kalıyorsunuz. Güldüğüm çok sahnesi oldu. Ayrıca Hangi Gruba Aitsin testi de baya güzeldi. Lizge’nin gruptan çıktım ben Kısacası: Güzeldi ama Almina kesinlikle daha güzel yazabilirdi. 2. kitapta harika bir iş çıkaracağına eminim. Almina Taner Kül Kanat
2025 59. kitabı
Mavella adlı köyde yaşayan kütüphaneci kızımız sakin bir hayat sürerken bir anda hayatı değişiyor ve köyündeki tüm kitaplar toplatılmaya başlıyor. Mila için huzursuz giden bu süreçte kendini huzur bulduğu akarsuyun yanına gitmekte buluyor .hayatının değişmeye başladığı bu süreçte voluer adlı bir pegasusla karşılaşıyor ve onunla bambaşka bir evrenin kapılarını aralıyor. Köyünü kaybeden mila yeni yaşamında kendine bir çok arkadaş edinirken ayrıca yeni eğitimlerle de güçleniyor. Ayçin ,lizge, iz ile güzel bir arkadaşlığa adım atarken artık kurtarması gereken başka bir evren de vardır. Pegasuslar hirasorlar ,feniksler ve Olimpos tanrıları ile başa çıkacaktır. Burada anlamadığım hala hangi kanı taşıdığı ve ne olduğu bunu hala çözemedim . feray konuda eksik kaldı asıl onunla başlayan süreçte konu bağlanamadı ve lizge bu kadar kolay gitmemeliydi başla bir yolu olmalıydı feronia her şeyi bildiğine göre buna bir çözüm bulmalıydı çünkü onlar olimpia kızlarıydı gördüğüm eksiklikler bunlar Kitap sürükleyici akıcı bir dili var . ve devamını merak ediyorum.

Almina TanerYazar · 1 kitap
15 Temmuz 2004 tarihinde İzmir'in Konak ilçesinde dünyaya gelen yazar, halen İzmir'de yaşıyor. Kendini yazıyla ifade etme alışkanlığını ortaokulda kazanmış, bu yeteneğiyle pek çok edebi yarışmada dereceler elde etmiştir. İç dünyasında kimseye gösteremediği kapıları kitapları aracılığıyla aralayabildiğini belirten yazar, ilk kitabı Orion ile okurlarıyla buluşuyor.