Kalbin Titreşimiyle Dönüşüm: REZONANS KANUNU
2025 5. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2025 23:50
Pierre Franckh’in Rezonans Kanunu, okuru “düşünce gücü”nün sıradan bir motivasyon aracı olmadığı, bilimsel ve spiritüel bir gerçeklik olduğu konusunda ikna eden; derinlikli, düşündürücü ve samimi bir çalışma. Kitap, adeta bir sohbet havasında ilerlese de, alt metninde kuantum fiziğinden nörobilime, kalp enerjisinden DNA’nın şifrelerine uzanan ciddi bir araştırma zemini sunuyor. Franckh, “Benzerler benzeri çeker” ilkesini, yalnızca bir inanç sistemi olarak değil, evrenin işleyiş yasası olarak ele alıyor. Ona göre, kalpten yayılan enerji; düşüncelerimizi, inançlarımızı ve hatta bedenimizin kimyasını değiştirebilecek kadar güçlü. Kitapta yer verilen bilimsel deneyler—HeartMath Enstitüsü’nün kalp manyetik alanı çalışmaları, DNA’nın duygulara verdiği tepkiler, ayna nöronlarının öğrenme sürecindeki rolü—okuru hem şaşırtıyor hem de içten içe ikna ediyor. Üslup son derece akıcı ve içten. Yazar, karmaşık konuları günlük hayattan örneklerle, bazen kişisel hikâyelerle, bazen de okuyucunun kendi deneyimleri üzerinden düşünebilmesine olanak tanıyacak şekilde sunuyor. Özellikle “istek cümleleri”, “zihinde canlandırma” ve “rezonans alanına yönelme” gibi pratik öneriler, kitabı salt teorik bir metin olmaktan çıkarıp yaşama dokunan bir rehbere dönüştürüyor. Kitabın en çarpıcı yanı, okuyucuyu pasif bir alıcı olmaktan çıkarıp aktif bir katılımcı konumuna taşıması. İnançlarımızın hayatımızı nasıl şekillendirdiğini fark etmemizi sağlarken, aynı zamanda bu inançları dönüştürme gücünün de bizde olduğunu hatırlatıyor. Bu, yalnızca kişisel bir gelişim meselesi değil; aynı zamanda kolektif bilincin ve hatta fiziksel gerçekliğin dönüşümüyle ilgili bir çağrı. Franckh’ın dili yer yer şiirsel, yer yer bilimsel, ama her daim insana dokunan bir sıcaklıkta. Kitap, “İstediğin kişi olabilseydin, kim olurdun?” sorusuyla açılıyor ve okuru, sınırlarını kendi zihninin çizdiği bir dünyadan, sınırsız olasılıklar evrenine davet ediyor. Rezonans Kanunu, yalnızca okunup rafa kaldırılacak bir kitap değil; üzerine düşünülecek, içselleştirilecek ve belki de hayatın farklı dönemlerinde tekrar tekrar başvurulacak bir kaynak. Franckh, bize sadece bir yasa sunmuyor; aynı zamanda onu nasıl kullanacağımızın anahtarını da veriyor.
Rezonans KanunuPierre Franckh · Koridor Yayıncılık · 202525,9bin okunma