Puan vermedi·223 syf.····Okunma: 15 Eylül 2025 15:05 Merhabalar
~Büyük Dörtler-Agatha Christie
Bu yazarı okumayı çok seviyorum. Keskin zekası, kurguları, anlatımının akıcılığı, eşsiz olay örgüsü beni her okuduğumda mest ediyor. Açıkçası her ay araya bu yazardan bir kitap serpiştirmek beni okuma motivasyonunu güçlendirmede çok rahatlatıyor. Ne zaman okuma anlamında tıkansam, küçük bir tembelliğe girsem Agatha Christie beni bir silkeliyor. Eğer siz de bu durumları yaşıyorsanız kitaplarını tavsiye ederim.
Yazarın şu ana kadar okuduğum kitaplarında kahramanımız Hercule Poirot anlatıcı olurken bu kez ilk defa kitabı arkadaşı Hasting ağzından okuyoruz. Hasting sürpriz yapmak için gittiği arkadaşın yanında zavallı, hasta bir adam görür. Hemen adama yardım etmek isterler ve bir doktor çağırırlar ancak adam son nefesini vermek üzeredir. Tam bu sırada onlara bir kağıt parçası verir. Kağıt parçasının üzerine defalarca dört rakamı yazılmıştır. Buna anlam veremeyip üzerine düşünürler ancak herhangi bir şey bulamazlar. Daha sonra karşılarına çıkan ilgilendikleri bütün olaylar bu dört rakamıyla bağlantılı olunca artık kayıtsız kalamazlar.
Bu dört rakamının anlamı nedir?
Hayatları pahasına da çözmeye kararlı iki arkadaş acaba sonuca ulaşabilir mi?
Yazarın bütün kitapları ciddi bir merak uyandırıyor ve elinizden bırakamayıp okumaya sürekli devam ediyorsunuz. Akıcı bir kitap arayanlar özellikle doğru yerdeler.
Şunu söylemeden de geçemeyeceğim kahramanımız Hercule Poirot’un bu kitapta oldukça kendini beğenmiş ve ukala biri olduğunu da öğrenmiş olduk bu zekaya bu tavırlar normal dersiniz onu bilemem ancak ben de öyle düşünüyorum
Herkese iyi okumalar