Madam Bovary İnceleme
2025 6. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2025 00:00
Kitabı henüz bitirmedim fakat düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.okuycuya ilmek ilmek işlenmiş karakterler. Doktor Charles bovary’ nin eşi emmayı anlatıyor onun hırslarını ,çocuksu tavırlarını başlarda emmaya kızıyordum sahip olduklarının kıymetini bilmiyor.kendi yaşantısını hor görüyor diye fakat sonra charlesin ilgisizliği ,gamsızlığı ve kendi elleriyle başkasına itmesi ; aslında eşinin mutsuz olduğunu fark etmemesi beni emmayı haklı bulmaya teşvik etti. Şimdi daha iyi anlıyorum onu.Emma başlarda vikontu bulmaya çabalar sandım öyle olmadı ardından leonla yeni bir geleceğe adım atar diye düşündüm.belkide onu tutan vicdanıydı belki de evladı bilemiyorum fakat şimdi rodolphe ile birlikte olması ,aslında yanlış bu bunu biliyor .yinede onunla beraber mutlu olmak istiyor.diğer taraftan eczacıya sinir oldum charlesi emmayla beraber gaza getirdiler .vicdan azabı çekti başaramadı üzüldü .onunla beraber üzüldüm . hippolyte’ ye de çok üzüldüm yoktan yere bacağından oldu.umudu umutsuzluk oldu.kitabı bitirdim .radolphe o kadar iyi rol yaptıki bi ara kaçacaklarına inandım desem yeridir.daha sonra leonla olmasına da çok şaşırdım madam bovary sonunda hırslarının kurbanı oldu böylece kendi kendini tüketerek borç içinde öldü .belki dr charlesten boşansa anlardım onu ama o bırak eşini kendi çocuğunu bile gözü görmiycek kadar kördü.öldükten sonra bile charles onun borçlarını ödemeye devam etti.öyle üzüldüm ki doktora hele de mektupları bulduktan sonra .söylenecek o kadar söz var ki .hangisini söylesem bir diğeri eksik kalıyor o yüzden burda noktalıyorum .
Alıntı
Madame BovaryGustave Flaubert · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201940,8bin okunma