2025 156. kitabı
Viktor Frankl’ın Anlam Arayışı Üzerine #okudumbitti Hayatta bazı kitaplar vardır; size sadece bilgi vermez, aynı zamanda içinizde bir kapı aralar. Viktor Frankl’ın Anlam Arayışı Üzerine tam olarak böyle bir kitap. Frankl’ın “İnsanın yaşamı her durumda anlamlı olabilir” sözü kitabın her satırına sinmiş. Pam Roy ve Moira Hummel’in kaleminden çıkan bu çalışma, 21 düşünce başlığıyla bize kendi iç yolculuğumuzu hatırlatıyor. Okurken sadece teorik bir şey öğrenmiyorsunuz; aynı zamanda kendinizi sorguluyor, yaşamınıza farklı bir gözle bakmaya başlıyorsunuz. Beni en çok etkileyen şeylerden biri, kitabın bir “okuma” olmaktan çıkıp bir “rehber” haline gelmesi. Her bölüm kısa ama derin, üzerinde düşündükçe büyüyor. Mutluluk, acı, sorumluluk, yalnızlık, özgürlük… Hepsi bir şekilde dönüp dolaşıp şu soruya bağlanıyor: Ben neden yaşıyorum? Özellikle zor zamanlarda, hayatın elimize bıraktığı yüklerin altında ezildiğimizi hissettiğimizde bu kitap adeta bir fener gibi. Çünkü Frankl’ın hatırlattığı şey çok basit ama çok güçlü: Dış koşullar ne olursa olsun, tutumumuzu seçme özgürlüğümüz hep var. Kısa, öz ve yol gösterici yapısıyla benim için başucu kitaplarımdan biri oldu. Dönüp dönüp açıp bir bölüm okuma isteği uyandırıyor. Eğer siz de anlam arayışınızda bir rehber arıyorsanız, bu kitap sizi gerçekten derinden etkileyecek. @ucuncugozyayinevi kitapfisiltisi sevtap #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #viktorfrankl #anlamarayışı #kitapkurdu #kitapönerileri #kişiselgelişim #okudumbitti #kitapyorum #okumakayrıcalıktır #bookstagramturkey #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri
Viktor Frankl’ın Anlam Arayışı ÜzerinePam Roy · Üçüncü Göz Yayınevi · 202515 okunma