"Hüznün Sessiz Şarkısı”
2025 27. kitabı
Sayfa sayısının az olmasına rağmen bana hissettirdiklerinin oldukça yoğun olduğunu fark ettim. Kısacık bir metin ama insanın içine dokunan, düşündüren ve iz bırakan satırlarla dolu. Kitapta küçük bir kız çocuğunun suskunluğunu, kırık hayallerini ve kendine kurduğu sessiz dünyayı okuyoruz. Sevgi eksikliğinin, yalnızlığın ve içe kapanıklığın bir çocuğun ruhunda nasıl izler bıraktığını görmek hem hüzünlü hem de düşündürücüydü. Okurken kendi içime de dönüp bazı şeyleri sorguladığımı hissettim. Dil olarak şiirsel ama abartısız bir sadelik var. Gereksiz yere uzatılmamış, kısa cümlelerle ama güçlü bir anlatım kurulmuş. Ben özellikle tırtıl–kelebek metaforunu çok sevdim. Sabırla beklemenin, karanlıktan çıkıp yeniden doğmanın ve umudu kaybetmemenin sembolü gibiydi. Sonuç olarak, Baharın İlk Şarkısı bana hem hüzün hem de umut bıraktı. Okurken insanı biraz burkuyor ama aynı zamanda iyileştiren bir tarafı da var. Kısa sürede okunabilecek ama etkisi uzun süre kalan bir kitap arayanlara gönül rahatlığıyla önerebilirim. Bahar Eriş
Baharın İlk ŞarkısıBahar Eriş · Alfa Yayınları · 20251,062 okunma