2025 64. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2025 10:57
Scwab eserleri bu noktadan itibaren benim için üst seviye kalitede kitaplardır arkadaşlar. Yazarın o kadar keyif verici bir anlatım tarzı var ki sizi her an kitabın içine daha çok çekiyor. Ana karakterimiz Olivia yetim ve dilsiz küçük bir hanımefendi. Bu da kitapta daha az diyalog olmasına yol açmış. Daha çok betimlemeler ve Olivia'nın kendi düşünceleri yoğunluktaydı. Betimlemeler oldukça yerindeydi, aklınızı karıştırmayacak düzeydeydi. Bunu söylüyorum çünkü hikayede fantastik detaylar mevcut ve Olivia sıradan bir kız değil (⁠人⁠ ⁠•͈⁠ᴗ⁠•͈⁠) Buna ek olarak okurken film izliyormuşum gibi hissettiren nadir kitaplardan biri oldu. Çok büyük gerilimi olduğunu söyleyemem ama hortlaklar, yetimhanede büyümüş bir kız, büyük eski ve ürkütücü bir malikane derken kitaptaki her şey bana gerilim filmlerini anımsatmaya başladı. Bunu deneyimlemek ayrı bir keyifliydi. Kitapta en sevdiğim şeylerden biri Olivia'nın korkak ve şımarık bir kız değil de asi ve atılgan bir ruhunun olmasıydı. Bazı yerlerde düşüncelerini okurken Olivia'nın bir psikopat olabileceğini düşünmedim değil. (⁠●⁠_⁠_⁠●⁠) Cesareti ve merakı da olmasaydı bu hikaye tamamlanmazdı bence. Yazarın bir diğer eseri olan Addie Larue’nün Görünmez Hayatı 'nın izlerini bu kitapta da görebiliyordum. İki kitabın da benzer gotik havası ve lanetli, yalnız ve çaresiz bir ana karakter izlenimi vardı. Bu durumdan rahatsız oldum mu, tabi ki hayır. Gallant bir seri değil, tek bir kitap ve genç yetişkin fantastik kategorisinde gotik bir eser. Bu yüzden de sıkılmadan okuyabileceğinizi düşünüyorum zaten kitabın yarısını günlükten alıntılar ve resimler kaplıyordu. Fantastik seven herkese de öneriyorum (⁠◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿⁠)
Fantastik
GallantVictoria Schwab (V.E. Schwab) · Artemis Yayınları · 2025388 okunma