Zamansız bir eseri okuma keyfini kaçırmayın!
2025 15. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2025 12:58
Bir okur olarak insana sanki okuyacak güzel bir eser kalmamış hissi gelir bazen. Ancak bu sanrı, insanın karşısına mükemmel bir eser çıktığında darmadağın olur ve güzel kitapların bir yerlerde hala var olduğuna olan inancı arttırır. Unamo’nun bu eseri bana bu duyguyu yaşattı. Kısa olmasına rağmen kurgusu ve felsefi derinliği çok doyurucu. Roman bir çırpıda okunacak akıcılıkta. Yazarın dili kullanma becerisi olağanüstü, sadeliğin derinliğini neredeyse her satırda hissediyorsunuz. Konusu itibarıyla kadın erkek ilişkilerinin irdelendiği, aşk, sadakat, centilmenlik, kıskançlık kavramlarının ele alınarak tartışıldığı, final bölümünün ise kendi kendisini zirveye taşıdığı bir eser. Sadece yazıldığı döneme ait olmayan yapıtlar vardır. Bin yıl öncesine ve sonrasına hitap edebilen. Bir yazarı edebiyatçı seviyesine çıkaran şey de bu olsa gerek. Bu kitap da onlardan, zamansız eserlerden. Şöyle derinlikli bir roman okuyayım, dili sıkmasın, zihnimi yormasın, fazla da uzun olmasın diyen okurlar için asla kaçırılmayacak bir eser.
SisMiguel de Unamuno · Olvido Kitap · 20186bin okunma