2025 12. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2025 19:28
Kitap 9 bölümden oluşuyor Robbie Gloria ile robbie arasındaki olan sevgiyi anlatıyor annesi robbie den kurtulmak istiyor. Başta başarıyor ama gloria robota olan sevgisiden dolayı istediği sonucu alamıyor. Gloria‘yı annesi ve babası robotu unutması için New York’a götürüyor ama ummadığı bir karşılaşma ile annesi Gloria‘yı robbie ile tekrar bir araya getiriyor. Kovalamaca Merkürde istasyonları bozulan mile,donavan,powell istasyonu onaybilmek için selenyum toplamaya gönderilen Speed adlı robotun geri gelmemesi üzerine aramaya çıkmalarında robotun arıza yaptığını tespit etmişlerdir robotu istasyona getirmek için uğraşmağını anlatıyor Mantık İnsanlar tarafından yapılan robotlara düşünme ve sorgulama yöntemini öğretirsek karşımıza neler çıkar. Cuite adlı robotun bu özelliğe sahip olduğu ve anlattığı bir bölüm Tavşanı yakalmak Dave adındaki bir robotun emrinde bulunan robotlar ile asteroid madenlerindeki görevinin yerine getirilmesi isteniyor. Pawell ve donavan robotları tek başına iken neler yaptığını merak ettikleri ve sonrasındaki karşılaştıklarını anlatıyor. Yalancı Adından da anlaşılacağı gibi Herbie isimli zihin okuyan robot konuştuğu zaman insanların. Duymak istediği şeyleri söyler ortalığı karıştırır calvin ile arasındaki geçenleri kapsadığı bölüm. Kayıplara karışan robot Hikaye 2029 yılında geçiyor yıldızlar arası çalışmalar için bir asteroidde hiperatomik çalışmalar yapmaktadır bu asteroiddeki robotlar 1 kanun gereği iş yapmamaktadırlar bunu. Üzerine ABD 1 kanunu hice Sayan robotlar yapıp diğer robotların arasına göndermiştir. (Geri kalan bölümleri yazmadım ki okuyucular merak edip okusun diye :)) Isaac asımov Robbie 1939 da kaleme almıştır. Ve henüz 19 yaşında iken bazı eserleri bilim kurguya filmlerine fikri olmuşken bazılarıda okurların hayal gücüne bilim kurgu klasikleri sevenler için okunması gereken bir kitap. (Kendi yorumumdur.)
Ben RobotIsaac Asimov · İthaki Yayınları · 20229,4bin okunma