2025 21. kitabı
Kitap iki öyküden oluşuyor. Fare Kapanı öyküsünde pansiyon işletmeye başlayan Molly ve Giles ilk misafirlerini alırlar. Fakat yakınlarda işlenen bir cinayetin izleri onlara ve misafirlerine kadar ulaşır. Kar fırtınası da başlamış ve herkes pansiyonda mahsur kalmıştır. Karakterlerin gizli geçmişleri, iç içe geçmiş ilişkileri ve beklenmedik finaliyle eser, yazarın ustalığını yansıtır. Bakalım katil ve maktullerle ilgili düğüm nasıl çözülecek? İkinci kısım ise Cinayetler Bürosu. Bu kısımda amatör dedektif Tuppence ve Tommy Beresford'lar Blunt dedektiflik bürosunun başına geçer ve çeşitli olayları çözerler. Christie, eserde mizah, romantizm ve polisiye öğelerini ustaca harmanlar. Her bölüm, farklı bir gizem çözülür bu da okurun merakını hikaye boyunca canlı tutuyor. Özellikle son olay daha ilgi çekici ve heyecanlıydı. Her iki öyküde de olaylar hızlıca çözüme kavuşuyor. Gizemlerin daha uzun bir anlatımla çözülmesini tercih ederdim. Ama herşeye rağmen güzel bir Agatha Christie kitabı diyebilirim. Herkese iyi okumalar.
Fare KapanıAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20232,654 okunma